Adanadaki öğretmene darp iddiası

Adanadaki öğretmene darp iddiası -Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi grup, bir öğretmenin öğrenci yakınları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi


ADANA (A.A) - Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi grup, bir öğretmenin öğrenci yakınları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.
     Merkez Seyhan ilçesindeki 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu önünde bir araya gelen sendika üyeleri, beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 41 yaşındaki Garip Çelikin bir öğrencinin yakınları tarafından darp edildiğini belirttiler.
     Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, grup adına yaptığı açıklamada, dün iki sınıfın kendi aralarında oynadığı futbol maçında öğretmenin hakem kararına itiraz eden öğrencilerini saha dışına çıkartmak istediğini belirterek, "Öğretmen arkadaşımız öğrencileri kollarından tutarak sahanın dışına çıkarıyor. Yaşadığı bu durumu bir öğrencimiz abartarak velisine aktarıyor. Velisi de bunun üzerine yanına 4 yakınını alarak okula gelip öğretmen arkadaşımızı darp ediyor" dedi.
     Konunun adli makamlarca araştırıldığını ifade eden Sezer, "Biz arkadaşımıza her türlü hukuki desteği vereceğiz. Her isteyen elini kolunu sallaya sallaya gelip, istediği gibi davranamayacaktır. Biz öğretmenler olarak sadece saygı bekliyoruz" diye konuştu.
     Açıklamanın ardından öğretmenler ve bazı öğrenciler, "Öğretmene uzanan elller kırılsın" şeklinde slogan attı.
    
     Muhabir: Yusuf Koyun
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adanadaki öğretmene darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER