Adanadaki imar değişikliği tartışmaları

Adanadaki imar değişikliği tartışmaları -AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı: -Bu cami alanını gücümüzün yettiği ölçüde siyasi, hukuki bir başka şekilde değiştirilmesine engel olacağız


ADANA (A.A) - AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, kentteki imar değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak, Bu cami alanının gücümüzün yettiği ölçüde siyasi, hukuki bir başka şekilde değiştirilmesine engel olacağız dedi.
     Yağcı, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Adana kamuoyunu meşgul eden 1/5000lik ve diğer imar değişiklikleri konusunda açıklamalarda bulundu. İmar tadilatlarında yapılan her değişikliğin bazı dedikodulara yol açtığını belirten Yağcı, bu seferki değişiklikte insanları şüpheye düşüren konuların bulunduğunu ifade etti.
     Bu tartışmalardan birisinin Gazipaşa Bulvarı üzerinde bulunan ibadethane yerinin ticarethaneye çevrilmesi üzerinden yürütüldüğünü anlatan Yağcı, şunları kaydetti:
     Orada da partimiz yıpratılmak isteniyor. Bir gazetede, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde cami yerinin iş yeri alanınına dönüştürülmesi AK Partili meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi deniyor. Özellikle partimizin yıpratılması amacıyla bu bilgi kullanılmaktadır. Bilindiği gibi bu karar meclisten 10a 9 geçti. Yani cami yerinin merkezi iş yeri alanı olması 10 oyla kabul edildi. Bu 10 oyun içinde maalesef ki bizden de bir arkadaş var. Ama yekun bir arkadaş var 10 oyun birisi AK Partili. Ama size şunu da rahatlıkla söyleyeyim ki bir tanesi AK Partili idi. Bundan sonra ben onu AK partili olarak görmeyeceğim. Bu sözümün gereği ne ise onun da yapılacağını bilmenizi isterim. Onun ötesinde 4 MHPli, 3 CHPli, 2 de bağımsız meclis üyesinin oyu var. Ne hikmetse toplam 8 üyesi olan MHPnin 4 üyesi cami alanı olmaktan çıkarılsın diye oy vermiş kalan 4 tanesi de çekimser kalmış. Bir tane bile mevcut hali muhafaza edilsin diye oy kullananı olmadığı halde hiç MHPnin lafı yok. CHPden 3 üye cami alanından çıksın demiş, 3 üye hayır kalsın demiş 2 üye de meclise gelmemiş. CHPnin de lafı yok ama bir; bence bizim eski üyemiz; oyunu öyle kullandı diye AK Parti töhmet altında tutuluyor. Bu cami alanını gücümüzün yettiği ölçüde siyasi, hukuki bir başka şekilde değiştirilmesine engel olacağız. Gücümüz yetmezse yapacağımız bir şey yok. Yalnız şunu da bilmezini isterim. Bu imar tadilatında problem sadece bu cami yeri değil. Olan tüm yanlışlıkların üzerine gitmemiz lazım.
     Yağcı, ilkeli bir parti olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     25 binlik planın ilkelerine uygun olmayan tüm 5 binlik tadilatlar nazarımızda gayrimeşrudur. Eğer bu gayrimeşruluklara, yanlışlıklara alet olan benim arkadaşlarım da varsa bilsinler ki bundan sonra benim arkadaşım olmayacaklardır. Bizimle yol yürümek isteyenler bizim partimizin de temel ilkelerine uyma mecburiyetindedirler. Ancak her toplumda bulunabilecek bazı yanlış kişiler yüzünden ki; aramızda çok az sayısı dediğimiz gibi bir eski arkadaşımız; böyle bir yanlışlık yaptı diye partimizin yıpratılmasına da müsaade etmeyiz. Yanlış hesap Bağdattan döner. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimizi göreve davet ediyorum. Bu yanlıştan dönmenin Bağdatı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimizdir. Tüm yanlış kararların meclise tekrar iade edilmesini istiyorum. Bu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimizin yetkisi dahilindedir. Gerekirse ileride parsel parsel tüm yanlışlıkların üzerinde durur ve onun sorumlularının hesap vermesini sağlarım. Hiç kimse Adanalının müşterek menfaatlerini bir kişinin cebine koyamaz. Başkan vekilimi göreve davet ediyorum. Meclise bu kararları iade etmelidir. Eğer etmezse biz meclis üyelerimiz vasıtasıyla itiraz ederek bunun yeniden meclise gelmesini sağlarız. Gerekirse yargı yoluna başvurarak bu yanlışların iptalini sağlarız. Kendi partimizin içindeki yanlışları da düzeltmek bizim boynumuzun borcudur, gereğini yapacağız.
     Yağcı, bir gazetecinin meclis üyesi ile ilgili bir işlem yapılıp, yapılmayacağı sorusuna, Bizim partiden seçilmiş bu arkadaşla henüz görüşmedim ve kendisi yurt dışında. Bu arkadaşımız aynı zamanda Yüreğir Belediyesinde başkan vekilliği görevi yapmaktadır, orada da gereği yapılacaktır. Bu konuda ne icap ediliyorsa o yapılacak dedi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki imar değişikliği tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER