Adanadaki emekli polisin ölümü

Adanadaki emekli polisin ölümü -Motosikletiyle evine giden emekli polis memurunun, bir otomobilden rastgele ateş edilmesi sonucu hayatını kaybettiği olayda, aracı kullandığı belirlenen kişi yakalandı -Silahı kullandığı tespit edilen


ADANA (A.A) - Adanada, emekli polis memurunun bir otomobilden rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği olayda aracı kullandığı belirlenen kişi yakalandı.
     Merkez Seyhan ilçesinde, iki gün önce emekli polis memuru Lokman Özçimenoğlunun (58), motosikletiyle evine giderken bir otomobilden rastgele ateş edilmesi sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.
     Görgü tanıklarının ifadelerine göre ateş açılan otomobili belirlemeye çalışan ekipler, çevredeki iş yerlerine ait 142 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyerek, söz konusu otomobilin özelliklerine uyan 800e yakın araç tespit etti.
     Aracın plakasını kesinleştiren ekipler, babasının otomobilini kullanan ve iki ayrı suç kaydı bulunan A.C.Uyu Yeşil Yuva Mahallesindeki evinde gözaltına aldı.
     A.C.U, sorgusunda arkadaşı H.K. (28) ile alkol aldıklarını ve babasına ait otomobille evlerine dönerken, H.Knin tabancayla rastgele ateş ettiğini ileri sürdü.
     Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen A.C.Unun ifadesinde, "Yolda ilerlerken arkadaşım camı açıp silahla rastgele ateş etmeye başladı. Çok alkol almıştı, beni dinlemedi. Herhangi birinin vurulduğunu görmedim ve yoluma devam ettim. Sabah haberlerde bu olayın olduğunu öğrendim" dediği öğrenildi.
     Olayda tabancayı kullandığı iddia edilen ve 70e yakın suç kaydı bulunduğu belirlenen H.Knin yakalanması için ise çalışmanın sürdüğü kaydedildi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Merkez Seyhan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesinde iki gün önce motosikletiyle evine giden emekli polis memuru Lokman Özçimenoğlu (58), bir otomobilden rastgele ateş açılmasıyla koltuk altına mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı.
     Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı 5 Ocak Polis Merkezinden 5 yıl önce emekli olan Özçimenoğlu (58), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Yusuf Koyun
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki emekli polisin ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER