Adanadaki cinsel istismar ve cinayet iddiası

Adanadaki cinsel istismar ve cinayet iddiası -Kızına cinsel istismar iddiasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen baba, 5 yaşındaki üvey kızını da öldürdüğü gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 30 yıl hapis cezasına çarptır


ADANA (A.A) - Adanada, kızına cinsel istismar iddiasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen baba, 5 yaşındaki üvey kızını da öldürdüğü gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kızına cinsel istismardan 2011 yılında 22 yıl 6 ay hapse mahkum edilen, 1995 yılından bu yana kayıp olan üvey kızı E.Yyi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ercan Y, hazır bulundu. Duruşmaya E.Ynin babası müşteki Ömer Y. de katıldı.
     Daha önce üvey kızını öldürdüğü suçlamasıyla yargılandığı davada beraat edince yerel mahkemenin kararının Yargıtay 1. Ceza Dairesince bozulması üzerine yeniden yargılanan sanık Ercan Y, iddiaları kabul etmeyerek, Benim bu olayda hiçbir suçum yok. Adalete inanıyor ve güveniyorum. E.Yye olanlara çok üzüldüm dedi.
     Ercan Ynin avukatı ise E.Ynin yaşıyor olma ihtimalinin olduğunu belirterek, cesedin bulunması konusunda yeterli araştırmanın yapılmasını talep etti.
     Mahkeme heyeti, Ercan Ynin kasten öldürme suçunu işlediğine hükmederek, 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
    
     -Olay-
    
     Sanık Ercan Ynin, kızı N.Yye cinsel istismarda bulunduğu, birlikte yaşadığı kadının kızı E.Yyi döverek öldürdükten sonra cesedi tespih makinesiyle parçaladığı ve kızıyla çöpe attırdığı iddia edilmişti.
     Sanığın daha sonra da başka kente gitmesi sonrasında kızları N.Y, M.Y. ve S.Y, komşularının polise durumu bildirmesiyle devlet korumasına alınmıştı.
     Kız kardeşler, bu olaydan sonra başka bir kişiyle evlenen anneleri Habibe S. ile yaptıkları görüşme sırasındaki anlatımları üzerine, polis soruşturma başlatmıştı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, sanık Ercan Y. hakkında cinsel istismar ve cinayet suçlamalarından dava açılmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki cinsel istismar ve cinayet iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER