Adanadaki cinsel istismar iddiası

Adanadaki cinsel istismar iddiası -Kızına cinsel istismar iddiasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen baba, 5 yaşındaki üvey kızını da öldürdüğü, cesedini tespih makinesiyle parçaladığı iddiasıyla tekrar yargılanıyor


ADANA (A.A) - Adanada kızına cinsel istismar iddiasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen baba, üvey kızını da öldürdüğü, cesedini tespih makinesiyle parçaladığı iddiasıyla tekrar yargılanıyor.
     Adanada 1995 yılında meydana gelen olayda, kızı N.Yye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ercan Y, daha sonra kaçtı. O tarihlerde de Ercan Ynin 5 yaşındaki üvey kızı E.Y. de kayboldu.
     Olayın ardından 15 yıl kaçan ve 2010 yılında polis ekipleri tarafından yakalanarak mahkemeye sevk edilen Ercan Y, tutuklandı.
     Sanık, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada kızına cinsel istismar suçlamasıyla 2011 yılında 22 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Bu arada, 1995 yılından bu yana kayıp olan E.Yyi de öldürdüğü iddiasıyla aynı mahkemede yargılanan Ercan Y, bu suçlamadan beraat etti.
     Kararın ardından dava dosyası temyize giderken, Yargıtay 1. Ceza Dairesi cinsel istismar suçundan verilen cezayı onadı; kasten öldürme suçlamasından çıkan beraat kararını bozarak, dosyayı yerel mahkemeye iade etti.
     Ercan Ynin üvey kızı E.Yyi kasten öldürme suçundan yargılanmasına karar verilirken, sanığın E.Yyi döverek öldürdükten sonra cesedi tespih makinesiyle parçaladığı ve kızıyla çöpe attırdığı iddia edildi.
    
     -Dava görülmeye başlandı
    
     Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davaya sanık Ercan Y, E.Ynin babası Ömer Y. ile tarafların avukatları katıldı.
     Ercan Y. suçlamaları kabul etmeyerek, Ben E.Yyi öldürmedim, ona olanlara çok üzüldüm dedi.
     Ömer Y. ise kızını 20 yıldır görmediğini belirterek, E.Ynin annesi R.Tnin de bu suçla yargılanmasını istiyorum. O da hiç üzülmedi ve davalara bile gelmedi. Kızı ölen bir anne bu kadar rahat olamaz diye konuştu.
     Avukatların savunma için ek süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki cinsel istismar iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER