Adanada okullardaki şiddetin önlenmesi yönelik çalışma

Adanada okullardaki şiddetin önlenmesi yönelik çalışma -Okullardaki Şiddetin Önlenmesi Yönelik İyi Örnekler Kitapçığı Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarıldı


ADANA (A.A) - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Bölgesel Ortaklıkları tarafından finanse edilen ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen Okullarda Şiddete Hayır Projesi sona erdi.
     Okullardaki şiddet olaylarının önlenmesi konusunda çözüm yollarının arandığı proje, Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sunar Nuri Çomu Lisesi ve Borsa Lisesinin işbirliğiyle yürütüldü. Uluslararası boyuta taşınan projenin yurtdışı ayağında ise Polonyadan Urzad Gminy İ Miasta Proszowice (Milli Eğitim Müdürlüğü), Gimnazjum im 6 Brygady Desantowo- Szturmowej gen S.Sosobowskiego w Proszowicach Lisesi ve Miejska Biblioteka Publiczna (Halk Kütüphanesi) yer aldı.
     Şiddete eğilimli ve saldırgan gençler için eğitsel faaliyetlerde bulunacakları sınıfların oluşturulduğu projede, iddiacılık ve öfkeyi kontrol edebilme yeteneğini artırmak, şiddet karşıtı davranışları benimsetmek amaçlı sosyal kampanyalar düzenlendi.
     Projede, okullarda şiddeti azaltmak için pratik fikirler geliştirmek, Polonya ve Türkiye arasındaki işbirliğini geliştirmek, öğretmenlere JOB Shadowing içeren psikolojik eğitimler düzenlemek, yıkıcılığı yapılıcılığa dönüştürmek için fikir paylaşımında da bulunuldu.
     Şiddetin nasıl çözümlenebileceği sorusunun yanıtını bulmak amacıyla çeşitli okullarda veli, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan yerel çalıştaylar, uluslararası toplantı ve konferanslar düzenlendi.
     Çukurova Üniversitesinden 3 uzman eğitmen ve proje ekibi eşliğinde yaklaşık 2 yıldır süren projede 40 öğrenci, 40 veli ve 40 öğretmen olmak üzere toplam 120 bireyle yapılan çalıştay sonunda projenin amaçları, hedefleri, faaliyetleri ve sonucunu gösteren kitapçık hazırlandı.
     Hazırlanan bu kitapçığın, 81 ilin Milli Eğitim müdürlüklerine, kamu kurumlarına, Sivil Toplum Örgütlerine gönderileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada okullardaki şiddetin önlenmesi yönelik çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER