Adanada köprü genişletme çalışmaları

Adanada köprü genişletme çalışmaları


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kıyıboyu Bulvarındaki metro ile DSİ sulama kanalının kesiştiği noktada yer alan Kanalköprüyü genişletme çalışmalarını sürdürüyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıllı Dokunuş Projesi kapsamındaki çalışma tamamlandığında özellikle sabah ve akşam saatlerinde oldukça yoğunlaşan trafik akışının rahatlaması bekleniyor.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kanalköprüde bir süre önce köprü genişletme çalışmalarına başladıklarını belirterek, Mevcut haliyle 41.5 metre olan köprü genişliği çalışma tamamlandığında 58.5 metreye ulaşacak. Bu da trafik sıkışıklığına son verecek. Köprü her iki tarafından 8.5 metre genişletilecek. Köprünün doğru tarafında fore kazık çalışmaları tamamlandı, orta ayakların demir bağlama çalışmaları devam ediyor ifadelerini kullandı.
     Akıllı Dokunuş Projesi kapsamında şimdiye kadar 46 kavşakta çalışma yaptıklarını, 23.köprünün yapımını tamamladıklarını bildiren Aldırmaz, yapılanların kent içi trafikte önemli bir rahatlama sağladığını, bu kapsamdaki faaliyetlerinin bundan sonra da süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada köprü genişletme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER