Adanada belediye hizmetleri

Adanada belediye hizmetleri -ASKİ, su baskınlarını engellemek için altyapı çalışmalarını sürdürüyor


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ Genel Müdürlüğünün, su baskınlarını engellemek altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, kentin dört bir yanında yağmur suyu ile kanalizasyon sisteminin ayrıldığını belirtti.
     Böylece hem su baskınlarının önüne geçilmesinin, hem de özellikle yaz aylarında pis kokunun önlenmesinin amaçlandığını bildiren Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Onur, Ulubatlı, Güzelyalı, Buruk, Yurt mahalleleri gibi gibi Adananın her ilçesine bağlı mahallelerde ve daha bir çok noktada yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seyhandaki 17 mahalleyi su baskınından kurtaracak ana kolektör çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma Denizli-Mithatpaşa bölgesinde devam ediyor ve Yeni Vilayete yaklaştı. Batı arıtmadan gelen bu ana kollektör bittiğinde 17 mahalle ile vilayet civarındaki tren köprüsü altında su baskını yaşanmayacak. Gelecek kış yağmurlu bir günde gazeteci arkadaşlarımı tren köprüsü altına davet edeceğim ve onlara semaverde çay ikram edeceğim. Bir damla su birikmediğini herkes görecek.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada belediye hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER