Adanada İncirlik Üssü kapatılsın eylemi

Adanada İncirlik Üssü kapatılsın eylemi -Gazeteci Adem Özköse: -Bizler İslami gençlik olarak Adanadaki İncirlik Üssünün bir an önce kapatılmasını istiyoruz


ADANA (A.A) - Adanada bir grup, İncirlik Üssünün kapatılması istemiyle eylem yaptı.
     Türkiyenin farklı illerinden gelerek İnönü Parkında toplanan ABDye Karşı İslami Gençlik İnsiyatifi grubu üyeleri, ABD aleyhinde çeşitli sloganlar attı.
     Grup adına konuşma yapan Abdullah Tahacan, ABDnin başta Afganistan olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslümanlara saldırdığını belirterek, ABD askerlerini Adanada, Müslümanların şehrinde istemiyoruz dedi.
     Gazeteci Adem Özköse de Afganistan ve Irakta Müslümanları katleden ABDyi protesto etmek için Adanaya geldiklerini belirterek, Bizler İslami gençlik olarak Adanadaki İncirlik Üssünün bir an önce kapatılmasını istiyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından grup üyeleri sloganlar atarak, Sabancı Merkez Camisine kadar yürüdü.
     Grup üyeleri burada bindikleri otobüslerle, merkez Sarıçam ilçesindeki İncirlik Üssüne gitmek için hareket etti. Grubun geçiş güzergahı üzerinde bulunan ABDnin Adana Konsolosluğu önünde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.
     Bu arada polis ekipleri, İncirlik Mahallesinin girişinde de önlem alarak, grubun mahalleye geçmesine izin vermedi.
     Mahalle girişinde basın açıklaması yapan grup, daha sonra katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. ABD bayrağı yakan grup, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada İncirlik Üssü kapatılsın eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER