Adalet Bakanı Ergin, Hatayda

Adalet Bakanı Ergin, Hatayda -Restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlanan Ulu Cami, Bakan Erginin katıldığı törenle ibadete açıldı


HATAY (A.A) - Hatayda, restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlanan Ulu Cami, Adalet Bakanı Sadullah Erginin katıldığı törenle ibadete açıldı.
     Ergin, Ulu Camiye gelerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
     Ulu Caminin, orijinaline dönüş yolunda önemli bir merhale katettiğini ifade eden Ergin, Türkiyede 3 bin 750nin üzerinde tarihi eser ve vakıf mülkünün Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildiğini söyledi.
     Sadece Türkiyedeki değil, Kafkaslar, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Ortadoğudaki eserlerin de restorasyonunun yapıldığını ifade eden Ergin, şöyle konuştu:
     Türkmenistanda, Tataristanda, Azerbaycanda, Bosna Hersekte, Arnavutlukta, restorasyon çalışmaları yapılıyor. Kuzey Afrikadaki eserlerimizi, ecdat yadigarlarımızı ihya ediyoruz. Herhalde vatanperverlik, milliyetseverlik, milliyetçilik dedikleri bu olsa gerek. Yoksa milliyetçilik bir ırkın özelliklerini öne çıkarmak değil. Bizi millet yapan değerleri yücelten, geçmişten gelen değerlerimizi bizden sonraki nesillere taşıyan bu hizmetler, ülkemizin dünya üzerindeki etkisini, bölgesindeki gücünü arttıran, bayrağımızı daha yukarılara çıkararak yüzümüzü ağartan icraatlar olsa gerek.
     Bakan Ergin, daha sonra beraberindeki Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kurum müdürleri, partililer ve vatandaşlarla camiye geçerek cuma namazı kıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin, Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER