Acarlar longozunda kaçak avcılık

Acarlar longozunda kaçak avcılık -Kaynarca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Başkanı Çelebi: Acarlar Longozunda 12 ay av yasağı bulunmasına rağmen kaçak avcılık önlenemiyor


SAKARYA (A.A) - Kaynarca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Başkanı Muharrem Çelebi, Acarlar Longozunda 12 ay av yasağı bulunmasına rağmen kaçak avcılığın önlenemediğini söyledi.
     Çelebi, kulüp olarak kendilerinin de yasak avcılığa karşı olduklarını belirterek, gece avcılığına karşı sıkı bir takip olduğunu ve bu durumu desteklediklerini kaydetti.
     Acarlar Longozunda kaçak avcılık yapanlar hakkında şikayetler aldıklarını vurgulayan Çelebi, Acarlar Longozunda 12 ay av yasağı bulunmasına rağmen kaçak avcılık önlenemiyor. Longoz Milli Parklar Müdürlüğü tarafından korunmaktadır. Kışın ördek, çulluk, tavşan, sakarmeke, turna balığı, halk arasında kara balık denilen kadife balığı avlıyoruz. Bu hayvanlara kurulan kasnak gibi tuzaklar görevliler tarafından zaman zaman imha ediliyor ama yüzde yüz başarılı olunamıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Acarlar longozunda kaçak avcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER