ABT, Brecht uyarlaması ile sahnede

ABT, Brecht uyarlaması ile sahnede -Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Bertlot Brechtin eserinden uyarlanan Savaş ve Yoksulluk Günlerinde Bir Tebeşir Dairesi Öyküsü adlı oyunu sahneliyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları, Bertolt Brechtin Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunundan uyarlanan, Savaş ve Yoksulluk Günlerinde Bir Tebeşir Dairesi Öyküsünü sahneliyor.
     Bertolt Brecht tarafından 1944 yılında kaleme alınan öykü, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işgal edilen Gürcistanda geçiyor. Türkçesi Can Yücele ait olan ve yönetmen Metin Balay tarafından yeniden yorumlanan eserde Gürcistanda savaşın yarattığı yoksulluk ve baskılar eleştirel bir bakış açısıyla sunuluyor.
     Proje tasarımını Metin Balayın yaptığı, kostümleri Gizem Karasunun imzasını taşıyan oyunda, Hüseyin Yirik, Sencan Köymen, Talat Turhan Türkeli, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Senam Arslanoğlu, Saadet Yıldırım, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap Gürcan, Seyfi Satmaz, Ezgi Albayrak, Yağmur Demirci, Gizem Yönel, Nuri Türker, Murat Akyol, Fatih Tunca ve Barkın Dere rol alıyor.
     Eser, 10, 17 ve 30 Kasımda izlenebilir.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ABT, Brecht uyarlaması ile sahnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER