ABDnin Nevada Eyaletinden gelen heyet İZTOyu

ABDnin Nevada Eyaletinden gelen heyet İZTOyu ziyaret etti -İZTO Başkan Yardımcısı Kazançoğlu: ABD ile daha iyi bir tercihli ticaret anlaşması istiyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, ABD ile daha iyi bir tercihli ticaret anlaşması istediklerini söyledi.
     ABDnin Nevada Eyaleti Vali Yardımcısı Brian K. Krolieki başkanlığındaki heyet, İZTOyu ziyaret etti.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, son yıllarda ABDnin İzmire olan ilgisinin arttığını söyledi.
     Türkiyenin 2023 yılında ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kazançoğlu, bu hedef doğrultusunda en büyük pazarlardan birisinin de ABD olduğunu dile getirdi.
     ABD pazarında Türk iş adamlarına fırsat oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Akın Kazançoğlu, şöyle konuştu:
     Ekonomik ve ticari stratejik işbirliğimizin güçlenmesi için öncelikle iki ülke arasındaki ticari sorunların çözülmesi, mevcut ticaretin arttırılması gereklidir. Türkiyenin hali hazırda ABD ile bir serbest ticaret anlaşması bulunmamaktadır. Türk ihracatçılarının ABD pazarına girişinde kullanmakta olduğu tek sistem, ABD tarafınca belirlenen bazı ürünlerde, ABDye gümrüksüz ihracat imkanı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemidir. Ancak, söz konusu faydalanıcı ürün listesine, ülkemiz geleneksel ihraç ürünleri olan tekstil ve giyim eşyası, bazı ayakkabı ve çantalar, valizler ve diğer deriden yapılmış giyim ürünleri dahil değildir. Dileğimiz Türkiyeye yönelik daha tatminkar bir tercihli ticaret anlaşmasının yapılmasıdır.
     İzmirin büyük bir ticaret potansiyeli olduğunu ifade eden Kazançoğlu, kentin Türkiyenin kalkınması yolunda lokomotif kentler arasında yer aldığını anlattı.
     ABD ile daha iyi bir tercihli ticaret anlaşması istediklerini svurgulayan Akın Kazançoğlu, Oda olarak, ABD ile ülkemizin ve kentimizin ilişkilerini geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi.
     Nevada Vali Yardımcısı Brian K. Krolieki ise Nevada Eyaletinde yer alan Las Vegası yılda 50 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
     Las Vegas ve Nevadanın eğlence, turizm, kongre turizminde çok ilerlemiş olduğunu belirterek, Bu konularda işbirliği yapabiliriz. Bölgemiz ayrıca yenilenebilir enerji alanında da uzman. Deneyimlerimizi paylaşabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber ABDnin Nevada Eyaletinden gelen heyet İZTOyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER