Abant Tabiat Parkında su samurlarının varlığı

Abant Tabiat Parkında su samurlarının varlığı kanıtlandı -Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünce tabiat parkındaki 10 farklı noktada kurulan fotokapanlarla 15 su samurunun fotoğrafları çekildi -Enstitü Müdürü Serin:


BOLU (A.A) - Emin Gürbüz - Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünce Abant Tabiat Parkındaki 10 farklı noktada kurulan fotokapanlarla 15 su samurunun fotoğrafları çekildi.
     Enstitü Müdürü Metin Serin, AA muhabirine enstitü bünyesinde biyoçeşitlilik konusunda çeşitli projeler geliştirildiğini belirterek, Abant Gölü Tabiat Parkında Su Samuru Yaşam Alanı ve Popülasyonunun Belirlenmesi projesinde ilk verilerin elde edildiğini söyledi.
     Abantta su samurlarının varlığı fotokapanlarla bilimsel olarak tespit edildi diyen Serin, projenin yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.
     Foto kapanların su samurlarının yaşam alanlarına yerleştirildiğini anlatan Serin, şöyle konuştu:
     12 hafta süren çalışmalar neticesinde 10 ayrı noktada 78 defa su samuruna ait görüntü elde edildi. Bundan böyle bilimsel bir araştırmaya bağlı olarak, ilk kez ve kesin olarak Abantta su samuru var denilebilir. Su samurunun varlığının tespiti, Abant Tabiat Parkının değerine değer katması açısından da önem arz ediyor.
     Su samurları, ekolojik dengenin korunması açısından çok önemli çünkü su samurları temiz sularda yaşar ve hastalıklı balıkları yiyerek beslenir. Suda su samuru yaşıyorsa bu durum o suların çok temiz olduğunun da göstergesi.
     Serin, nesli tükenmekte olan su samurlarının azalan türler kategorisine alındığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Abant Tabiat Parkında su samurlarının varlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER