AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -"Sayın Başbakanımızın önderliğinde yürüyen çözüm süreci Allahın izniyle birbirimizi sevme sürecidir. Ayrım yapmadan, aramıza fitne sokmaya kalkanlara imkan vermeden kucaklaşma sürecimizdir" (Fo


ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Sayın Başbakanımızın önderliğinde yürüyen çözüm süreci Allahın izniyle birbirimizi sevme sürecidir. Ayrım yapmadan, aramıza fitne sokmaya kalkanlara imkan vermeden kucaklaşma sürecimizdir" dedi.
     AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8. Bölge Toplantısına katılmak için kente gelen Bağış ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Balıklıgöl yerleşkesinde vatandaşlarla sohbet etti, balıklara yem attı.
     Bağış, Şahin ve Gönül, daha sonra yerleşkede düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğine katıldı. Burada konuşan Bakan Bağış, "Kutlu Doğum Haftası"nın kentte güçlü bir şekilde kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batıda insanların arabalarının arkasına "İsa olsa ne yapardı-" yazdığını ifade eden Bağış, şunları söyledi:
     "Bazen düşünüyorum biz de millet olarak bazen hiddetlendiğimizde, öfkelendiğimizde ya da önemli bir karar verdiğimizde batılıların kendi Peygamberlerine gösterdiği hürmeti gösterip Hz. Muhammed olsa ne yapardı- diye kendimize bir sorsak, nasıl farklı bir ülkede, nasıl farklı bir coğrafyada yaşardık- Çünkü bizim sevgili Peygamberimiz ne demiş- İman etmedikçe cennete gidemezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız. Sayın Başbakanımızın önderliğinde yürüyen çözüm süreci Allahın izniyle birbirimizi sevme sürecidir. Ayrım yapmadan, aramıza fitne sokmaya kalkanlara imkan vermeden kucaklaşma sürecimizdir."
     Mehmet Ali Şahin de Hz. Muhammedin ümmeti olmanın nimetlerin en güzeli olduğunu, bu dönemde Onun mesajlarına çok ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     Etkinliğin ardından yerleşke yakınlarındaki esnafları ziyaret eden Bağış, Şahin ve Gönüle bir esnaf "puşi" taktı. Gezi sırasında 10 yaşındaki Esma Aykut ile bir süre sohbet eden Egemen Bağış, küçük kızın dizüstü bilgisayar isteği üzerine yanındaki görevlilere bilgisayarın temin edilmesi için talimat verdi.
     Bağış ve beraberindekiler, karşılaştıkları gelin ve damatla da bir süre sohbet ederek, mutluluk diledi. Mehmet Ali Şahin, damada para takarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın-Selen Tonkuş-Burhan Sansarlıoğlu / Ömer Fansa
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER