AA Kastamonu Bölge Müdürlüğü açıldı

AA Kastamonu Bölge Müdürlüğü açıldı -AA Genel Müdürü Kemal Öztürk: -Nasip olursa 4 yıl içerisinde tam 11 dilde yayın yapan uluslararası bir hüviyete kavuşmuş olacağız -Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş: -Önce haber doğru olma


KASTAMONU (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, Nasip olursa 4 yıl içerisinde tam 11 dilde yayın yapan uluslararası bir hüviyete kavuşmuş olacağız dedi.
     Öztürk, AA Kastamonu Bölge Müdürlüğü ile AA Objektiflerinden Kastamonuda Hayat isimli fotoğraf sergisi açılışında yaptığı konuşmada, 92 yıldır haber peşinde koşan AAnın sarsılmayan en önemli özelliğinin güvenilirliği olduğunu söyledi.
     Eğer, AA bir haber yapmışsa, kimsenin bunun doğruluğundan şüphe etmediğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:
     Bir harf ya da kelime hatası yaptığında anında düzeltme yayınlayan tek basın organıyız. Hemen haberimizdeki harf ve kelime hatasını yapmış olduğumuz bir düzeltme ile duyururuz. Nedenini de şudur; Anadolu Ajansı haberleri mahkemede delil, devletimizde de arşiv niteliği taşır. Bu yüzden haberlerimizin hepsinde tartışılmaz bir doğruluk vardır. 92. yılımızda kuruluş felsefemiz olan Türkiyenin sesini, Anadolunun sesini dünyaya duyuracak bir ajans olma hedefimizi, yani Gazi Mustafa Kemal Atatürkün koyduğu bu hedefi gerçekleştiremediğimizi fark ettik. Bu bir öz eleştiridir. Eğer bu amaçla kurulduysak, bu amacımızı gerçekleştirmek için hazırlık yapmamız, kendimizi yenilememiz gerekir. O yüzden oturduk arkadaşlarımızla 92. yaşımızda nasıl bir Anadolu Ajansı olması gerekir ve nasıl bir yöntemle, nasıl bir sistemle sesimizi dünyaya duyururuz, bunun planlarını ve hesaplarını yaptık. 100. yıl vizyonu projesi hazırladık. Projeye göre, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ajansı tam 11 dilde yayın yapacak. Şu anda tek bir dille yayın yapıyoruz. 38 ülkede müdürlüğümüz var, bu tam 80 ülkeye ulaşacak. Ajansın asıl misyonu olan Türkiyenin ve Anadolunun sesini dünyaya duyurma misyonumuzu bu şekilde gerçekleştireceğiz.
     11 Martta Balkanlarda Boşnakça yayınımızı başlattık, Balkanlar temsilciliğimizi açtık diyen Öztürk, Nasip olursa temmuz ayında da Kahirede Ortadoğu Bölge Temsilciliğini açacağız ve Arapça yayınımızı başlatacağız. Sonbaharda Rusça yayınımızı başlatacağız. Nasip olursa 4 yıl içerisinde tam 11 dilde yayın yapan uluslararası bir hüviyete kavuşmuş olacağız ifadelerini kullandı.
     Kemal Öztürk, Türkiyenin en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonuda bölge müdürlüğü açtıklarını, AA Kastamonu Bölge Müdürlüğünün Türkiyedeki 18 bölge müdürlüğünden biri olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kendimizi şanslı hissediyoruz. En azında buraya geldiğimizde bu doğal güzelliklerle karşılaşıyoruz. Bölge Müdürlüğümüzün amacı valiliğimizin, belediyemizin, ilçe belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın bütün faaliyetlerini haberleştirerek, Türkiyeye ve uluslararası nitelik taşıyan haberlerimizi uluslararası kamuoyuna duyurmaktır. Biz bu bölgede yaşanan bütün güzellikleri, kültürel değişiklikleri haber yaparak, bütün Türkiyeye duyurmak için donanımımızı hazırladık, teknolojimizi yeniledik, ofisimizi açtık. İnşallah Kastamonunun sesini Türkiyede daha çok duyuracağız.
    
     -Hiç bir şeyi saklamak artık mümkün değil-
    
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş da Kastamonunun eskiden olduğu gibi bugün de bölgesinde merkez olma özelliği taşıdığını belirterek, kentin bu özelliğini geliştirerek sürdürdüğünü söyledi.
     Türkiyenin yeni bir atılım içerisinde olduğunu ve gelişme kapasitesi, ufku olan bir ülke olduğunun altını çizen Bektaş, şunları kaydetti:
     Bu çerçevede tüm kurumlarımız kendilerini yeniliyorlar, vitrinlerini yeniliyorlar, hedeflerini yeniliyorlar ve yeni ufuklara doğru yelken açıyorlar. Bu çerçevede AAnın Kastamonuya açılmasını da böyle değerlendiriyorum. Kastamonuda gerçekten önemli bir potansiyel var. Ama zaman içerisinde bu potansiyelini gösterememiş. Ajansın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önce haber doğru olmalı, sonra diğer nitelikleri öne çıkmalı. AAnın bu konuda da hem ülkemize hem de dünyaya öncülük edeceğine inanıyoruz. Artık her şey herkesin gözü önünde olup bitiyor. Hiç bir şeyi saklamak artık mümkün değil.
     Konuşmaların ardından, Genel Müdür Kemal Öztürk ile Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak valilerince açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokoldekiler açılışı yapılan AA Objektiflerinden Kastamonuda Hayat isimli fotoğraf sergisini gezdi.
     Açılışa, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Bartın Valisi İsa Küçük, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakcı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, Yurt Haberleri Editörü Osman Kurt, İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkun, Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Zeki Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.
     Bu arada, AA Genel Müdürü Öztürk, AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ile Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Karabük Valisi İzzettin Küçük ve Bartın Valisi İsa Küçük de katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber AA Kastamonu Bölge Müdürlüğü açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER