AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında

AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında yaralanması -GGC ve DGC saldırganın yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını istedi


DİYARBAKIR (A.A) - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti (DGC), Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçında Anadolu Ajansı foto muhabiri İbrahim Yakutun yaralanmasına neden olan saldırganın bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını istedi.
     GGC ve DGC tarafından yapılan ortak açıklamada, Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde foto muhabiri olan Yakutun 9 Şubatta Elazığda oynanan Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçında tribünden atılan meşalenin başına isabet etmesiyle yaralandığı anımsatıldı.
     Yakutun Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olduğu belirtilen açıklamada, Meşaleyi atan Beşiktaş tribünündeki sporun anlamından yoksun, insanlıktan nasibini almamış bu kişi, takımının başarısına gölge düşürmüştür. Dostluk, kardeşlik ve birlik beraberlik, kaynaşma kültürünün en önemli olgularından biri olan spor sağlıklı düşünmeyi de geliştirir. Beşiktaş camiasının, bu ve bunun gibi holiganları arasında barındırmaması gerektiğini düşünüyoruz. Dostluk ile birlik ve beraberliği hedef alan saldırganın bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Saldırıyı yapan, spor müsabakalarına şiddet düşüncesiyle gelen zihniyeti şiddetle kınıyoruz denildi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AA foto muhabiri Yakutun futbol maçında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER