AA Bölge Müdür İçerden AGÜ Rektörü

AA Bölge Müdür İçerden AGÜ Rektörü Sabuncuoğluna ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlunu ziyaret etti.
     İçer, AAnın çalışma prensibi ve 100. yıl vizyonu hakkında Prof. Dr. Sabuncuoğluna bilgi verdi.
     Kayserinin Bölge Müdürlüğüne 5 ilin bağlı bulunduğunu belirten İçer, ilkeli, doğru ve hızlı habercilik anlayışı içerisinde Kayseri ve bağlı bulunduğu illerdeki gelişmeleri Türkiye kamuoyuna aktarmaya çalıştıklarını söyledi.
     Prof. Dr. Sabuncuoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AAnın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.
     AGÜ kampüs çalışmaları hakkında bilgi veren Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:
     İki tane kampüsümüz var. Bunlardan birisi eski Sümerbank tesislerinin bulunduğu arazi üzerinde inşa edilecek Sümer kampüsümüz. Bir sanat ve kültür harikası olacak. Türkiyenin değil Avrupanın belki dünya kategorisinde en iyi mimarlar tarafından hazırlanan proje üzerine inşa edilecek. İnşallah önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkıyoruz yüzde 40lık bölümünü hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Temmuz-Ağustos ayına kadar tamamlamış olacağız. Sümer kampüsümüzün mimari projesi, dünyada birincilik ödülü aldı. Aynı zamanda en iyi kampüs mimarisi ödülünü ve en iyi tarihi dönüşüm ikincilik ödülünü aldı. Özüne, tarihine de sahip çıkan ve geçmişteki kültürü muhafaza ederek harika bir kampüs ortaya çıkacak. 2013 yılının ağustos ayı sonuna kadar kampüsün yarısına kadar olan kısmı tamamlanacak. O tamamlanan kısmı ile öğrencilerimizi üniversiteye alacağız. İlk etapta 140 öğrenci alacağız. Çocuklarımız ilk yıl hazırlık okuyacak. Kampüsümüzün geriye kalan kısmını da 2014 yılı Mart ayına kadar tamamlamış olacağız. Mimari projesi, yapısal bütün çalışmaları tamamlandı. Türkiyenin en büyük tarihi mekanı restore edilmiş bir kampüs ortaya çıkacak. Açık kampüs olacak. Bu kampüs Türkiyede çok görmeye alışık olmadığımız daha çok Avrupada, Amerikada görmeye alışık olduğumuz bizim kampüs anlayışlarımızdan biraz daha farklı olacak.
     Sümer kampüsünde eğitim imkanları sunan binaların, laboratuvarların yanı sıra aynı zamanda çok geniş sosyal, kültürel ve sanatsal mekanların da olacağı bilgisini veren Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:
     Hedefimiz halkı da çekmek. Şehirle bütünleşik entegre bir kampüs yapmak. Bizim buradaki amacımız, şehre de katkı sağlamak. Kentin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına katkı sağlayıp, insanlara güzel mekanlar sunabilmek için de bazı özel binalarımız olacak. Her biri Türkiye için ilk olacak. Üniversite olarak çok iddialıyız. Farklı özgün unsurlar taşıyan ve Kayseriye ve aynı zamanda bilim dünyasına, Türkiyenin entelektüel dünyasına da katkı sağlayan örnek bir kampüs oluşturmak hedefimiz. Bir de Mimarsinan kampüsümüz var. Orayla ilgili de bazı inşaatlarımız devam ediyor. Kayseri aslında iki tane çok özel kampüse sahip olacak.
     Prof. Dr. Sabuncuoğlu, kaliteli bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını ve dünyanın en iyi üniversiteleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber AA Bölge Müdür İçerden AGÜ Rektörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER