9. Cumhurbaşkanı Demirel, hemşehrileriyle buluştu

9. Cumhurbaşkanı Demirel, hemşehrileriyle buluştu -Süleyman Demirel, tatil için geldiği Antalyada, Isparta, Burdur ve Antalyadaki hemşehrileriyle bir araya geldi -Süleyman Demirel: -Türkiye Cumhuriyeti Devleti, karşılaştığı zorluk


ANTALYA (A.A) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, karşılaştığı zorluk ne olursa olsun beraberliğini muhafaza ettiği sürece bunların hepsini aşar, aşmalıdır da dedi.
     Demirel, tatil için geldiği Antalyada kaldığı Concorde Otelinde Isparta, Burdur ve Antalyalı bir grup vatandaşla bir araya geldi.
     Her yıl en az bir kez Antalyaya gelip bir dönem birlikte çalıştığı insanlarla bir araya geldiğini anlatan Demirel, Antalyanın siyasi hareketlerinde çok büyük rolü ve desteği olduğunu söyledi. Bir dönem kendisinin tayin ettiği vali tarafından Antalyada Cumhuriyet Meydanına alınmadığını anlatan Demirel, ancak olaydan bir yıl sonra coşkulu bir şekilde meydana giriş yaptıklarını belirtti.
     Demirel, 1965 yılından itibaren Türkiyenin yönetiminde yer aldıklarını ifade ederek, Türkiyede çok önemli ve güzel yatırımlara imza attıklarını söyledi. Bugün ülkenin en ücra köşelerinde izlerinin olduğunu vurgulayan Demirel, Türkiyenin bugün gidilemeyen, elektriği, suyu olmayan köyü kalmadı dedi.
     Demirel, hizmet yaparken vatandaşın korkusuz, güven içinde olmasına da özen gösterdiklerini belirtti.
     Ülke genelinde can sıkıcı, vatandaşın geleceğe olan ümidini karartan şeylerin yaşandığını dile getiren Demirel, Ama bunlar geçici şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, karşılaştığı zorluk ne olursa olsun beraberliğini muhafaza ettiği sürece bunların hepsini aşar, aşmalıdır da... Ruhunda bu ülkeye sahiplik, Cumhuriyete sahiplik yatan halkın çocuklarıyız diye konuştu.
     Üniversitede eğitim aldığı dönemde birçok ilde üniversite olmadığını, bugün ise her ilde üniversite bulunduğunu kaydeden Demirel, Türkiye Cumhuriyetinin geçmişte yapılan hizmetlerle bugünlere geldiğini, ancak bunların da yeterli olmadığını bildirdi.
     Daha iyi hizmetlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Demirel, şunları söyledi:
     Fakat bunların yıkılarak değil, düzeltilerek yapılması gerekir. Bunu da siyaset yapacaktır. Siyasetin çalışabilmesi de vatandaşın rahatına bağlıdır. Hizmetler yapılırken vatandaşın beğenmediği şeyler olabilir. Ancak vatandaş beğenmediklerine razı olduğu takdirde yanlışlar düzeltilemez. Milletin beğenmediği olaylara itiraz etmesi gerekir.
     Hiçbir zaman kötümser bir insan olmadığını, ama kendisini de asla aldatmadığını vurgulayan Demirel, 88 yaşında, yılların içinden süzülegelmiş bir insanım. Sizlere yılmayın, bu sıkıntılar geçecektir diyorum. Ülkenin sorunlarına sahip olun, ilgilenin diyorum. Bunları bugün değil, 1960lı yıllardan beri söylüyorum dedi.
     Türkiyede herkesin mutlu olmasını istediğini, insanların birbirleriyle severek yaşamalarını arzuladığını dile getiren Demirel, doğulu, batılı, güneyli, kuzeyli diye insanların arasına fitne sokulmaması gerektiğine dikkat çekti.
     Bin yıldır bu kıtada beraber yaşayan insanların Türkiye birliğine sahip olmalarını isteyen Demirel, Dirlik, düzenlik içinde, barış içinde herkesin mutlu olduğu, özgür olduğu, korkusuz olduğu bir şeyler söylersem bir şey mi yaparlar endişesi olmayan insanların yaşayabildiği, hukukun, adaletin hakim olduğu ve hak aramanın sonunda yıllar geçmeden, bir makul süre içinde hakkın teslim edildiği bir Türkiye arıyoruz. Gelin hep beraber bu Türkiyeyi yapalım diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 9. Cumhurbaşkanı Demirel, hemşehrileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER