9 Mayıs Avrupa Günü

9 Mayıs Avrupa Günü -Kentteki ilköğretim okullarının AB kulüpleri, Vali Kolatı ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Sivastaki ilköğretim okullarının Avrupa Birliği (AB) kulüplerinde görev alan öğrenciler ve öğretmenler, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Vali Ali Kolatı ziyaret etti.
     Kentteki 50 ilköğretim okulunun AB kulübü başkanları, öğretmenleri ile tarihi Buruciye Medresesinde bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Grup, kahvaltının ardından 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Vali Ali Kolatı makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kolat, AB sürecinin uygulamalarla ve projelerle sürdüğünü belirterek, ABde amacın Avrupanın standardını yakalamak olduğunu kaydetti.
     Birçok konuda bu standardın zaten yakalandığını aktaran Kolat, yapılan çalışmalarla ABnin daha iyi tanınmasının, ülkeler arasındaki eğitim ve uygulama amaçlı karşılıklı ilişkilerin sürdürülmesinin amaçlandığını kaydetti.
     Bu kapsamda yapılan AB projeleri çerçevesinde birçok ülkeyle öğrenci mübadelesi yapıldığını belirten Kolat, Öğrencilerimiz oraya gidiyor, oradan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz gelip gidiyorlar, birbirini daha yakından tanıma imkanı buluyorlar. Sivasta ilk defa okullarda AB kulüplerini Valilik olarak kurduk. Bu işi Türkiyede ilk biz başlattık ve çok iyi bir noktaya geldik diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir ise Öğrencilerimiz AB kulüpleri sayesinde Avrupa hakkında bilgi sahibi olmakla kalmıyor, her öğrenci bir eve girdiği için Sivasın tamamına yaygınlaşmış oluyor. Bu noktada kulüp öğrencileri, Avrupa Birliği kültürünün bütün kente yayılmasında çok önemli bir görev yürütüyor. Bizim AB kulüplerinden beklentimiz önümüzdeki yıldan itibaren AB projelerine başvuru sayısının artırılması. Bu sene bölge illerimizde hiçbir ilin Sivas kadar projesi kabul edilmedi. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 13 projesi kabul edildi. 41 proje yapmıştık 13ü kabul oldu. Bu yıl için 60 proje başvurumuz var. Haziran, Temmuz gibi bunun da sonuçları açıklanacak. Beklentilerimiz büyük dedi.
     Konuşmaların ardından Kolat, öğrencilere çikolata ikram etti.
     (SAE-AHM)
<< Önceki Haber 9 Mayıs Avrupa Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER