9 ilde kaçak akaryakıt operasyonu

9 ilde kaçak akaryakıt operasyonu -Balıkesir merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 71 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi -Gözaltına alınan 24 kişiden 2si tutuklandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda, 71 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 2si, tutuklandı.
     Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 10 aylık bir çalışma sonucu Balıkesir, Ankara, İstanbul, Mardin, Manisa, Karabük, Kocaeli, Muğla ve Uşak illerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, 71 bin litre kaçak akaryakıt, 2 gizli yer altı tankı, 4 kaçak akaryakıt naklinde kullanılan tanker, çok sayıda fatura ve belge ele geçirildi.
     Operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 18i kendi illerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 6 kişiden, örgüt lideri H.Ç. (38) ve H.M.A. (39) suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, akaryakıt kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik suçlarından tutukladı. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Ayrıca operasyon kapsamında 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Balıkesir / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 9 ilde kaçak akaryakıt operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER