87 yaşındaki Ökkeş Kartalın uzun yaşam

87 yaşındaki Ökkeş Kartalın uzun yaşam sırrı


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Ökkeş Kartal, sağlıklı uzun yaşam sırrının mutluluktan geçtiğini söyledi.
     İlçeye bağlı Sakçagözü beldesinde yaşayan 98 yaşındaki Ökkeş Kartal, uzun yaşam sırrını AA muhabirine anlattı. Bugüne kadar 3 evlilik yapan ve 47 torunu bulunan Kartal, resmi kayıtlarda 87 yaşında olduğunu ancak gerçek yaşının 98 olduğunu belirtti. Hayatı boyunca dolu dolu bir hayat sürdüğünü ve vaktini boş geçirmediğini kaydeden Kartal, hayatında ilk kez 2 yıl önce doktora gittiğini ifade etti.
     Her fırsatta eşiyle beraber bahçeye inerek çalıştığını anlatan Kartal, Bugüne kadar tamamen hayvansal ve bitkisel besinler tükettim ve hiç sigara ve alkol kullanmadım. Ayrıca şehir hayatından da uzak durmaya çalıştım diye konuştu.
     Uzun ve sağlıklı geçen ömrünü doğal gıdalara bağlı olduğunu kaydeden Kartal, bol miktarda pekmez, tereyağı, süt, yoğurt, yumurta, taze sebze ve meyve tükettiğini vurguladı.
     Gençlere bazı tavsiyelerde bulunan Kartal, Sigaradan, alkolden uzak durun. Doğal ürünlerle beslenin. Bol bol süt için yoğurt yiyin. Birde hep mutlu olun sağlıklı yaşamın sırrı mutluluktan geçer şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 87 yaşındaki Ökkeş Kartalın uzun yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER