81. İEFye doğru

81. İEFye doğru -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Aydoğan: Partner ülke Latin Amerika ülkeleri ve ana teması Yaşamın Her Alanında Tasarım olan 81. İzmir Enternasyonal Fuarına bin 90 firma katılıyor -Her yıl ortala


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, partner ülke Latin Amerika ülkeleri ve ana teması Yaşamın Her Alanında Tasarım olan 81. İzmir Enternasyonal Fuarına (İEF) bin 90 firmanın katılacağını söyledi.
     Anadolu Ajansının basın sponsoru olduğu 81. İEFye ilişkin basın toplantısı düzenleyen Aydoğan, Avrupadan Amerikaya, Afrikadan Asya ve Ortadoğuya kadar geniş bir coğrafyadan 64 ülkenin yer alacağı fuara yurt içinden de 37 ilin katılımcı olduğunu bildirdi.
     Aydoğan, bu yıl ilk kez Latin Amerika ülkelerinin İEFye toplu katıldığını, Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Ekvator, Peru, Şili ve Venezuelanın Türkiyede ilk kez bir organizasyonda partner bölge olarak yer aldığını kaydetti.
     Sırrı Aydoğan, Partner ülke Latin Amerika ülkeleri ve ana teması Yaşamın Her Alanında Tasarım olan 81. İzmir Enternasyonal Fuarına bin 90 firma katılıyor dedi.
     Kapılarını 31 Ağustos Cuma günü açacak fuarda gıda, sağlık, finans, tekstil, otomobil, inşaat gibi 19 ürün grubunun bulunacağını dile getiren Aydoğan, konserler, sinema, söyleşiler, tiyatro, yarışmalar, dans gibi 30a yakın etkinliğin düzenleneceğini anlattı.
     Aydoğan, Uluslararası Sanat Günleri Resim Sergisi, Hayvanlar Sergisi, Doğaya Özen Göster Fotoğrafları, Cumhuriyetin Vitrini İzmir Fuarı Sergisi, Yazının Rengi gibi sergilerin yer alacağı fuarın 2 Nolu holünde Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisinin gerçekleştirileceğini dile getirdi.
     Modacı Özgür Masur ve Simay Bülbül tarafından fuara özel tasarlanan tişörtlerin fuarda satışa sunulacağını, elde edilen gelirin ENGELSİZMİR 2013 Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi yararına kullanılacağını kaydeden Aydoğan, 2005 yılında başlatılan tema uygulamasının bu yıl Yaşamın Her Alanında Tasarım olarak devam edeceğini bildirdi.
     Aydoğan, fuar giriş ücretlerinin geçen yıl olduğu gibi tam 2 lira, öğrenci 1 lira olarak belirlendiğini ve girişlerde kentkart kullanılacağını, ziyaret saatlerinin 16.00-23.00 olduğunu söyledi.
     Sırrı Aydoğan, emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri alacağı fuar boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesinin de 500-600 çalışanla destek sağlayacağını kaydetti.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydoğan, yeni fuar alanıyla ilgili soru üzerine, Yeni fuar alanı Kamu İhale Kurumunda (KİK). Normalde 20 günde karar verir KİK, ama 2 aydır hala bir karar çıkmadı. Yakında çıkacaktır diye umuyoruz. 300 milyon liralık, İzmir için önemli bir yatırım dedi.
     Aydoğan, EXPO 2020 adaylığıyla ilgili bir programın olup olmadığına dair soruya karşılık, EXPO Yürütme Komitesinin havaalanından fuara kadar her alanda tanıtma faaliyetleri yapacağını söyledi.
     Aydoğan, fuara her yıl ortalama 1,5 milyon ziyaretçinin geldiğini, bu sene rekor kırılacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER