81 ilde 81 Çevre Projesi

81 ilde 81 Çevre Projesi -Proje kapsamında Eskişehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Belediye Başkanlıklarının sunacağı bir projeye şartlı nakdi yardım yapacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 81 İlde 81 Çevre Projesi kapsamında, her ilde bir projeye destek sağlanacağının bildirilmesi üzerine, Eskişehirdeki Belediye Başkanlıklarından da proje istendi. Kabul edilen projeye Bakanlığın bütçe imkanları dahilinde şartlı nakdi yardım yapılacak.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şartlı nakdi yardım desteğinden yararlanılması amacıyla, kent yaşamının iklim değişikliğine olan etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar, yakıt kullanımını azaltıcı faaliyetler, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve kentsel gürültünün engellenmesi amacına yönelik projelere önem verileceği kaydedildi.
     Bu doğrultuda, bisiklet yollarının yapımı, araç trafiğine kapalı örnek yaya yollarının ve gezinti sahalarının, parkların inşa edilmesi, çevre düzeni planına uygun tedbirlerin alınması ve bu konuda gerekli görülen projelerin destekleneceği bildirildi.
     Belediye Başkanlıkları tarafından bisiklet yolu, sokak ve park düzenlemeleri konularında hazırlanacak projelerin 15 Aralıka kadar İl Müdürlüğüne iletilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek 3 adet projenin Bakanlığa iletileceği ve yapılacak inceleme sonucunda her ilde 1 adet projeye destek sağlanacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 81 ilde 81 Çevre Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER