8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür

8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği -Şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı


ANKARA (A.A) - Ankaranın Çubuk ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.
     Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi önünde başlayan yürüyüşe AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Ankara milletvekilleri Nurdan Şanlı, Emrullah İşler, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ile çok sayıda yabancı konuk ve vatandaşlar katıldı.
     Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyenlere, stantlardan turşu ve baklava ikram edildi. Vatandaşlar, yol boyunca en çok ilgiyi antika otomobillere, ilçenin geleneksel kıyafetiyle yürüyen gençlere ve mehteran bölüğüne gösterdi.
     Yürüyüşün Atatürk Parkında son bulmasının ardından eski Şabanözü kavşağında oluşturulan şenlik kapısı önünde kurdele kesildi.
     Şenliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Özden, şenliğin sekizincisini düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti. Vatandaşların şenliğe ilgi duyduğunu belirten Özden, Festivalimiz, Ankaranın, Türkiyenin, dünyanın ilgi duyduğu bir festivaldir. Bu festivalde üreticilerimiz alın terlerini, el emeklerini tezgahlar da pazarlamak suretiyle çocuklarının geçimini sağlıyorlar. Festivalimizde, eğitim gönüllüleri başta olmak üzere yüze yakın sivil toplum kuruluşu, açtıkları stantlarda elde ettikleri gelirlerle öğrencilere harçlık veriyor, onlara destek oluyor diye konuştu.
    
     -Uçaklarımız, havaalanına girdiğinde o kötü koku olmayacak-
    
     AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, festivale özellikle Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlerin de davet edilmesi gerektiğini dile getirerek, Biz, burada Azerbaycanı görmeliyiz, Türkmenistanı, Özbekistanı, Kırgızistanı, Kazakistanı görmeliyiz. Bosna Herseki görmeliyiz. Biz, burada bütün balkanları görmeliyiz. Kafkasları görmeliyiz ve en önemlisi bu günlerde zulümle acı çeken Suriyedeki kardeşlerimizi görmeliyiz dedi.
     Havaalanındaki koku nedeniyle yapılan çalışmaların eleştirildiğini belirten İpek, Uçaklarımız, havaalanına girdiğinde o kötü koku olmayacak, hem hijyenik şartlarda, dünya standartlarının üstünde o lezzetli Çubuk etini biz burada üreteceğiz hem de üniversitemiz faaliyete geçtikten sonra o üretici arkadaşlarımızla üniversiteyi yan yana getirerek onları çok daha fazla destekleyeceğiz dedi.
    
     -Havaalanında birilerinin burnuna koku geliyor diye...-
    
     CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de son zamanlarda üzücü olayların yaşandığı Türkiyede festivallere büyük yükler düştüğünü belirterek, Bu festivaller gerçekten kaynaşmaya, dayanışmaya birbirimizi anlamaya tanımaya hizmet etmelidir diye konuştu.
     Çubuk ve Akyurtta hayvancılığın çok önemli olduğuna işaret eden Çetin, şöyle devam etti:
     Çubuk ve Akyurt bölgesindeki besicilerin içine düşürüldüğü durum gerçekten üzüntü vericidir. Bu bölgede besicilik de yapılabilir, hayvancılık da yapılabilir, insan da yaşayabilir, koku da önlenebilirdi. Sadece havaalanında birilerinin burnuna koku geliyor diye besicilere eziyet etmek bölgedeki kamu görevlilerine ve yöneticilerine yakışmazdı.
    
    
     -Çubuka film platosu kurulacak-
    
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiyenin yüz akı olarak nitelendirdiği Esenboğa yolunun dost düşman herkes tarafından kullanıldığını belirterek, Misafirler buradan gelirken kesif bir tezek kokusuyla karşılaşıyordu. Cumhuriyetin başkentine gelen konukların bu şekilde karşılanması hafızalarda kötü anılar bırakıyordu. Bu durumun düzeltilmesi için 5-6 yıldır görüşmelerimiz sürüyordu. Allaha şükürler olsun ki bu sorunu çözdük. Başkentin giriş kapısı olduğu için Çubukun değil, Ankaranın değil, bu sorun Türkiyenin sorunuydu ve çözülmesi gerekiyordu. Biz de bunu çözdük dedi.
     Gökçek, Çubukun Ankaranın merkez ilçelerinden farkı kalmadığını ifade ederek, İnşallah 2 aya kadar fuar alanına başlıyoruz. Fuar alanı Çubukun, Akyurtun, Pursakların ciddi anlamda kaderine tesir edecek. Ekonomik açıdan da katkısı olacak bir olaydır. Aynı yerde film platosu kuruyoruz ifadesini kullandı.
     Çubuk-2 Barajını da daha güzel bir piknik alanı haline getireceklerini ifade eden Gökçek, Dikkat ediyorsanız artık refah artırımına gitmek için yeni projelere imza atıyoruz. Piknik alanı olsun, Çubuk 2 Barajı olsun, bunlara en güzel örnek diye konuştu.
     4 gün sürecek şenlik, pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Hüseyin Gazi Kaykı / Fatma Can
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER