8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası

8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası -Manisa Valisi Daşöz, yabancı delegasyona yemek verdi


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonasına katılan 20 ülkenin delegasyonuna yemek verdi.
     Atatürk Spor Kompleksinde düzenlenen yemeğe, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, teknik kurul başkanı Henri Escallier, organizasyon kurulu başkanı Mohamed Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Bocce Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Demir ile İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Doğru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran katıldı.
     Yemekte konuşan Vali Daşöz, Manisanın ilk defa bocce sporundaki bir organizasyona ev sahipliği yaptığını, buna karşın birçok yerden tebrik ve teşekkür aldıklarını belirterek, Dünya Şampiyonasının ardından Manisada bocce sporunun daha çok sevilerek yaygınlaşacağına inanıyorum dedi.
     Türkiye genelinde en çok ihracat yapan iller arasında Manisanın 7. sırada yer aldığını vurgulayan Vali Daşöz, kentte çok sayıda sanayi kuruluşu, 30un üzerinde yabancı sermayeli iş yeri bulunduğuna dikkati çekti.
     Manisanın ev sahipliğine teşekkür eden Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste ise şunları kaydetti:
     İlk kez Türkiyede yapılan organizasyona Manisa olarak ev sahipliği yapıyorsunuz. Şampiyonaya ev sahipliği yaparak Manisanın adını bocce sporu tarihine yazdırdınız. Bu önemli organizasyon bocce sporunun Türkiyede yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Şu anda devam eden şampiyonada Türkiye 2 madalya almaya hak kazandı. Ayrıca, Basamak dalındaki başarınız sayesinde, Kolombiyanın Kali kentinde yapılacak şampiyonaya katılmaya hak kazanmış oldunuz. Buraya katılan ülke temsilcileri adına misafirperverliğinize teşekkür ediyorum.
     Konuşmaların ardından Manisa Valisi Daşöz, ülke temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi. Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste ise Daşöze, plaket ve Federasyon Onur Madalyası takdim etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER