8. Dünya BOCCE Şampiyonasına doğru

8. Dünya BOCCE Şampiyonasına doğru -Ülkeler arası kura çekimleri yapıldı


MANİSA (A.A) - Manisada 15-19 Ekimde gerçekleştirilecek 8. Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonasında kuralar çekildi. Türkiye, ilk turda çiftli geleneksel kategorisinde Şili, Karadağ, Tunus ve Fransa ile eşleşti.
     8. Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası, kura çekimleri 4 kıtadan 20 ülke takımının katılımıyla Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübü tesislerinde gerçekleştirildi.
     Kura çekimine Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Teknik Kurul Başkanı Henri Escallier, Organizasyon Kurulu Başkanı Mohamed Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Manisa İl Temsilcisi Fevzi Demir ile şampiyonaya katılan ülkelerin teknik heyetleri katıldı.
    
     -Müsabakalar 6 ayrı dalda yapılacak-
    
     Şampiyonaya Cezayir, Arjantin, Bulgaristan, Şili, Çin, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Libya, İtalya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya, Monako, Tunus, Karadağ, Brezilya, Letonya ve Türkiyenin katıldığı, Türk Milli Takımında ise Seda Geridönmez, İlke Kumartaşlıoğlu, Ece İnci Öztürk, Melike Üzüm, Sevcan Akbaba ve Özlem Korkmazın yer aldığı belirtildi.
     AA Muhabirine açıklama yapan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkan Vekili Mutlu Türkmen, bir önceki şampiyonada ilk 4e giren takımların gruplarda seri başı olduğunu ve gruplarda diğer takımların ise kura ile belirlendiğini söyledi.
     Türkmen, 4 ve 5li takımlardan gruplar oluşturuldu. Gruplarda ilk 2ye giren takımlar finalde yarışmaya hak kazanmış olacaklar. Katılacağı ilan edilen 22 ülkeden Haiti ile Hindistan henüz Manisaya gelmedi, diğer 20 takım Manisada yarın için hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyona sabah 08.30da 6 ayrı dalda başlayacak ve gece 22.00a kadar devam edecek. Son iki gün final müsabakaları gerçekleştirilecek dedi.
     Kura çekimlerinde Türkiyenin rakipleri kategorilerde şöyle oluştu:
    
     -Çiftli geleneksel oyun (17 ülke): Şili,Karadağ, Tunus ve Fransa
     -Tekler geleneksel oyun (20 Ülke): Çin, Tunus, Brezilya ve Rusya
     -Kombine (17 ülke yarışacak): Sırbistan, Arjantin ve İtalya
     -Altın nokta (20 ülke): Cezayir, Arjantin, Bulgaristan, Şili, Çin, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Libya, İtalya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Slovakya, Monoko, Tunus, Karadağ, Brezilya, Letonya
     -Basamak (11 Ülke): İtalya, Şili, Slovenya, Libya, Fransa, Tunus, Çin, Hırvatistan, Sırbistan ve Cezayir
     -Röle (14 ülke): Cezayir, Arjantin, Bulgaristan, Şili, Çin, Hırvatistan, Fransa, Libya, İtalya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tunus, Brezilya
     Kura çekimleri ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Milli takım antrenörü Hüseyin Tükenmez, Kuralar genel anlamda iyi oldu. Kendi ülkemizde gerçekleştirilmesinin avantajını da kullanarak altın madalya için mücadele edeceğiz. Amacımız her dalda birer altın madalya kazanmak diye konuştu.
     Tükenmez, Çiftli geleneksel oyun kategorisinde Milli Takım oyuncularımız Sevcan Akbaba ve Melike Boz, tekler geleneksel oyun kategorisinde Melike Boz, kombine kategorisinde İlke Kumartaşlıoğlu, altın nokta kategorisinde İnci Ece Öztürk, basamak kategorisinde Seda Geridönmez ve röle kategorisinde ise Seda Geridönmez ile İlke Kumartaşlıoğlu, ülkemiz adına yarışacaklar dedi.
    
     -Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalıştı
    
     Manisa 2012 8.Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası ve 1. Akdeniz Kadınlar Bocce (Volo-Petank) Şampiyonası için el birliğiyle sürdürülen hazırlıkları sürekli yerinde inceleyen Vali Halil İbrahim Daşöz herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm detayların en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü belirtti.
     Vali Daşöz, Manisanın dünyaya tanıtımı adına büyük önem taşıyan bu şampiyona için ekiplerimiz geceli gündüzlü çalıştı. Şampiyona için en uygun ortamı sağlamayı hedefledik. Sporcularımızı ve konuklarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ülkelerine en güzel duygularla gitmelerini arzu ediyoruz. Organizasyona katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sponsorlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 8. Dünya BOCCE Şampiyonasına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER