8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök -Toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için kadının önemini iyi anlamamız gerekmektedir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için kadının öneminin iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.
     Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Karakök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kurumdaki kadın çalışanlarla Prof. Dr. Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezinde bir araya geldi.
     Karakök, burada yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde kadının el üstünde tutulduğunu ifade etti.
     Kadınların her toplumda kendini ön plana çıkarttığını ve başarılı projelere imza attığını vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:
     Bütün toplumlarda olduğu gibi Türk toplumunda da kadın saygınlığını her zaman korumuş, Orta Asyadan bugüne hayatımızın her alanında var olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında erkeği cepheye giden Türk kadını çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Gerektiğinde cephane taşımış, gerektiğinde sipere atlamıştır. Her yerde her zaman zorluklar karşısında kendinden emin dik duruşuyla kendini ispatlamıştır. Kadın siyasette de var olmalı, bilimde de, sanatta da sağlıkta da var olmalı. Kadın her yerde var olmalıdır. Toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için kadının önemini iyi anlamamız gerekmektedir.
     Kadına şiddet uygulayanları kınayan Karekök, günün anısını kadınlara karanfil verdi.
    
     -Haksızlığa maruz kaldığınızda haklarınızı sonuna kadar arayın-
    
     İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kadınların haksızlığa maruz kaldıklarında haklarını sonuna kadar aramaları gerektiğini belirtti.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, çeşitli birimlerde çalışan bir grup kadın personeli makamında kabul etti.
     Kadın personele bir süre sohbet eden Aydın, onların görüş ve sorunlarını iletebileceklerini aktardı. Kadınların yaşadıkları sorunlara ve sıkıntılara değinen Aydın, Haksızlığa maruz kaldığınızda haklarınızı sonuna kadar arayın tavsiyesinde bulundu.
     Kadın memurların iş hayatlarında herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını da soran Aydın, personellere çiçek verdi.
    
     -Şebnem Kısaparmak, konser verdi-
    
     Şehitkamil Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel Şebnem Kısaparmak konseri düzenledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde, kadınlar gönüllerince eğlendi. Şebnem Kısaparmakın okuduğu şiirlerle zaman zaman duygusal anlar yaşayan kadınlar, hareketli şarkılarda ise halaylar çekti.
     Konser sonunda sahneye çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun eşi Seval Fadıloğlu, Kısaparmaka teşekkür ederek çiçek verdi.
     Kadınların bu anlamlı günde eğlenmesini sağlayan Başkan Fadıloğluna teşekkür eden Kısaparmak, bu tür kültürel ve sosyal etkinlikler sayesinde insanların birbirleriyle daha fazla kaynaştığını belirtti.
     Kısaparmak, Seval Fadıloğluna da bu anlamlı günde kadınları yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.
     Konser sonunda sürpriz hediye çekilişi yapıldı.
    
     -Hastane çalışanlarına karanfil-
    
     Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde kadın personele, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlunun Kadınlar Günü kutlama mesajı iliştirilmiş karanfiller dağıtıldı.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve Başhemşire Ceylan Özyılmaz tarafından dağıtılan karanfillerle kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
    
     -Havalanında çalışan kadınlar için etkinlik-
    
     Gaziantep Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak ve yetkililer, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Havalimanından yapılan açıklamaya göre, havaalanında çalışan kadın personele yönelik etkinlik düzenlendi.
     Bayrak, etkinlikte havaalanında çalışan kadın sayısının her geçen gün artığını belirterek, onların görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ve iş hayatına renk kattıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER