8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Samsun TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir konferansı düzenlendi


SAMSUN (A.A) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir konulu konferans düzenlendi.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, kadınların toplumun en temel unsurları olduğunu söyledi.
     Samsunda nüfusun yüzde 50,7sinin kadınlardan oluştuğuna vurgu yapan Aksoy, Samsunda kadın varlığı, sosyal durumlarının, ekonomik durumlarının daha iyi noktaya getirilmesi adına yürütülen çalışmalar var. Türkiyede 12 kentte uygulamaya koyulan kadın dostu kentler kapsamında, Samsun da kendisi başvuruda bulunarak, bununla ilgili çalışmalarını başlatan ve yürüten bir kent dedi.
     Açılış konuşmalarının ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, Sabah Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yükselir ve Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, davetlilere başarı öykülerini anlattı.
    
     -Burada olmamı dedeme borçluyum-
    
     Samsunun Salıpazarı ilçesinde kaymakamlık görevini yürüten Özdemir, konuşmasında, 5 yıldır görevini sürdürdüğünü söyledi.
     Başarısını dedesine borçlu olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     Burada olmamı dedeme borçluyum. Çünkü annemin okumasını sağlama noktasında çok ciddi bir çaba sergilemiş. Annemi Ispartadan Balıkesire okumaya göndermiş. Annem bir gün sokaktan geçerken önünü kesiyorlar. Nereden geliyorsun diye soruyorlar. Annem, Ispartadan geliyorum diyor. O zaman sana burada yer yok, dön diyorlar. Annem anneannemle birlikte pılını pırtını toplayıp geri dönüyor. Ama inat ediyor okuyor. Kültür Bakanlığından bir yönetici olarak emekli oldu. Bugün burada olmamı öncelikle dedeme, annemin gayretine ve babamı da unutmamak lazım, aileme borçluyum. Eğer annem okumasaydı ben de okumazdım ve burada olmazdım diye düşünüyorum. Okuma yazma konusunda da birilerine örnek vermem gerektiğinde de hep dedemi örnek veriyorum.
     Konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER