8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti ve CHP Uşak milletvekilleri kutlama mesajı yayınladı


UŞAK (A.A) - AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
     AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, mesajında, ailenin temel taşı olan kadınların toplumun her alanında etkin rol oynadığını bildirdi.
     Kadınların, yaşamın her alanında erkekler kadar yer alması gerektiğini ifade eden Güneş, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatı olduğunu kaydetti.
     CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları güçlüklerin yüzyıllardır devam ettiğini belirtti.
     TBMMde sadece 79 kadın milletvekili olduğunu ifade eden Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bir zamanlar bu ülkede kadının adı göklerde Sabiha Gökçen, tiyatroda Afife Jale, tıpta Safiye Ali, hukukta Güzide Lütfü ve Remziye Hisardı. Onlar bu ülkenin öncü kadınlarıydı. 1930lardan bugüne kadının toplumsal yaşamdaki yeri ilerlemek yerine bilakis geriye gidiyorsa bu sürecin sebebi nedir diye düşünmek gerekmez mi- Günümüzde halen kadınlar cinsel istismarın, istihdam eşitsizliğinin, aile içi şiddetin, insanlık dışı muamelenin ve töre cinayetlerinin mağduru oluyorlarsa eğer bu utanç verici duruma artık daha fazla seyirci kalmamalıyız.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER