8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Türk kadını, milletimizin var olduğu günden bu yana toplumumuzu ayakta tutan, toplumsal, ekonomik ve sosyal yaşantımızın en önemli unsurlarındandır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk kadınının, milletimizin var olduğu günden bu yana toplumu ayakta tutan, toplumsal, ekonomik ve sosyal yaşantının en önemli unsurlarından olduğunu bildirdi
     Balkanlıoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 8 Mart tarihinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlandığını, kadınları sadece yılın bir günü hatırlamak değil, her gün onların hayatımızdaki yerini ve önemini bilerek yaşamak gerektiğini belirtti.
     Türk kadınının, milletimizin var olduğu günden bu yana toplumu ayakta tutan, toplumsal, ekonomik ve sosyal yaşantının en önemli unsurlarından olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Türk toplum ve aile yapısında aile dokusunun temelini oluşturan kadınların, özverinin ve şefkatin kaynağı durumundadır. Huzurlu, mutlu, sağlıklı bir toplumun temel taşları olan ve bizi biz yapan, hiçbir karşılık beklemeden sevgi ve şefkatlerini bizlere sunan tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     -CHP Afyonkarahisar Milletvekili Toptaş-
    
     CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiyede 2007 itibariyle 5 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediğinin saptandığını bildirdi.
     Toptaş, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, CHPnin kadın hakları konusunda Devrim yapan parti olduğunu savundu.
     1935 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadına seçme ve seçilme hakkının verildiğini belirten Toptaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:
     1975 tarihinde kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart tarihi, Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi. O günden bugüne 8 Mart, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi haline gelmiştir.
     Kadınlarımız hem iş hayatında hem de sosyal hayatta bir çok sorun yaşamaktadır. Türkiyede 2007 itibariyle 5 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediği saptanmıştır. Yine istatistiklere göre Türkiyede her 10 kadından 4ünün şiddet gördüğü acı bir gerçektir. Türkiye, parlamentodaki kadın temsili açısından dünyada 119 ülkenin içinde 114. sırada olması demokrasimizdeki kadına verilen önemi göstermektedir. Türkiye AB ve OECD ülkeleri arasında iş gücünde en düşük kadın oranına sahip olan ülke konumundadır. Bu tablo kadınların eğitim ve çalışma yaşamına katılımlarına ilişkin devletin tedbir almadığını gösteriyor. 100 kadından sadece 14ü kendi hesabına ya da işveren konumunda çalışıyor. 47si herhangi bir ücret ya da yevmiye karşılığında çalışırken 39u ücretsiz aile işçisi olarak çalışma yaşamında rol alıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER