8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Türkiye, kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı gurur yaşamaktadır


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türkiyenin kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı bir gurur yaşadığını bildirdi.
     Dibek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasinin evrensel nitelik kazanmasında kadın haklarının önemli olduğunu söyledi.
     Eşitliksiz bir durumda demokrasiden bahsedilemeyeceğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:
     Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, kadın ve erkek tüm yurttaşların hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturmak hedefiyle Atatürkün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları alanında gurur verici atılımlar gerçekleştirmiştir. Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı gurur yaşamaktadır.
     Kadının sosyal hayata ve siyasete katılımının her geçen gün artması sevindirici bir gelişim sürecindedir. Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu olan yüce Önder Mustafa Kemal Atatürkün çağdaşlığı sayesinde Türk kadınının elde ettiği bu hak tüm Avrupaya ve dünyaya örnek olmuştur.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER