8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Mardin Valisi Ayvaz: Ülkemiz kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ülkemiz kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir dedi.
     Ayvaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.
     Kadınların hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartı olduğunu ifade eden Ayvaz, şu ifadelere yer verdi:
     Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler katedilmiş. Ülkemiz kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. Bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir. Kadın hak ve özgürlüklerinin işlevsellik kazanması için bir zihniyet değişikliği gerekmektedir. Söz konusu zihniyet değişikliği de, sadece kadınlarımızın mücadelesiyle değil, topyekun bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla mümkündür. Kadınlarımız hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, erkeklerin de bu mücadelede ön yargılarından arınarak, gücü, çalışma azmi, iradesi ve öz güveni olan kadınlarımıza destek vermesi, sorunların çözümü açısından büyük önem taşımaktadır.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER