8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozkurt: -İnsanlar cennete gitmek istiyorsa, kadınların rızasını almalı


DİYARBAKIR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, İnsanlar, cennete gitmek istiyorsa, kadınların rızasını almalı dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Melikahmet Toplum Merkezinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir toplumun fertleri olduklarını belirterek, İnsanlar cennete gitmek istiyorsa, kadınların rızasını almalı diye konuştu.
     Daha sonra merkezin düzenlediği okuma yazma kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     -Kuranı Kerimin meali için okuma yazma öğrendi-
    
     Kursu başarıyla tamamlayan 65 yaşındaki Hatun Özar, merkezde açılan kurslar sayesinde ilerleyen yaşına rağmen okuma ve yazmayı öğrendiğini ifade ederek, Arapça okuduğum Kuran-ı Kerimin Türkçe mealini hep öğrenmek istiyordum. Ancak hiç okula gitmediğim için bu düşüncemi gerçekleştiremiyordum. Bu merkez açıldıktan sonra birçok kadınla birlikte ben de okuma yazma öğrendim. Önceden eczaneden ilaçlarımı bile alamıyordum. Şimdi ise hem çok isteğim Kuran-ı Kerimin Türkçesini okuyorum hem de eczaneden ilaçlarımı alabiliyorum dedi.
     Avukat İmran Bayhanın aile hukuku, ailenin korunması ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında kadınlara bilgi verdiği etkinlik, kursiyerlerin rol aldığı tiyatro oyunu ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER