8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Isparta Emniyet Müdürü Or: Toplumumuzda her alanda başarılı kadınların olması, devletimizin sosyal ve iktisadi alanında sağladığı kalkınmayı daha da hızlandırmaktadır


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, toplumda her alanda başarılı kadınların olmasının, devletin sosyal ve iktisadi alanda sağladığı kalkınmayı daha da hızlandıracağı bildirdi.
     Or, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 1977 yılında alınan karar ile 8 Martın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını bildirdi.
     Kadınlar Gününün kadın haklarının kazanılması, sorunlarının çözülmesi, eğitim istihdam gibi konularda kadınların, erkeklerin sahip olduğu imkanlardan eşit ölçüde faydalanarak toplumda söz sahibi olması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Or, şunları kaydetti:
     Günümüzün modern toplumlarında kadınlar, annelik görevlerinin yanı sıra toplumsal, siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlenmektedirler. Toplumumuzda her alanda başarılı kadınların olması, devletimizin sosyal ve iktisadi alanda sağladığı kalkınmayı daha da hızlandırmaktadır. Kadınlara birçok Avrupa ülkesinden önce 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemizde son yıllarda kadın-erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kat edilen mesafe, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlayacaktır. Fedakarlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER