731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri


BİLECİK (A.A) - 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecikin Söğüt ilçesinde, 7 Eylülde Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenecek törenlerle başlayacak.
     Türk Büyükleri Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak şenlikler 3 gün sürecek. Şenliklerin birinci gününde, halk oyunları gösterileri, geleneksel şifalı pilav ikramı, kurban kesimi yapılacak ve Ertuğrul Gazi Mescidi ziyaret edilecek.
     Hamidiye Külliyesinde düzenlenecek Osmanlı sempozyumu ve Anfi Tiyatroda Yörük Gecesi ile devam edecek şenliklerin ikinci gününde, Hükümet Konağı önünde halk oyunları gösterisi, Yörüklerin ve diğer konukların karşılanması ve mehteran bölüğünün gösterisi, ödül töreni, cirit oyunları gerçekleştirilecek. Sergi açılışının ardından Yörük çadırları ziyaret edilecek ve ilçe stadında sanatçı Mustafa Ceceli ve Neslihan birer konser verecek.
     Hükümet Konağı önünden mehteran bölüğü eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesine düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak şenliklerin son gününde, Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edilecek.
     Şenlikler, İlçe Stadında protokol konuşmaları, Yörük göçü ve gelin almanın canlandırılması, halk oyunları, mehteran bölüğü gösterisi ve tören geçişiyle sona erecek.
     731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın da katılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER