7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali -Festivalin, Bursa ayağı 2-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek


BURSA (A.A) - 7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivalinin Bursa ayağı, 2-9 Kasım tarihlerinde yapılacak.
     Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Nilüfer Belediyesinin destekleriyle bu yıl yedincisi düzenlenen festivalin Bursa ayağının 2 Kasım Cuma günü saat 18.00de Nazım Hikmet Kültürevinde düzenlenecek kokteyl ile başlayacağı bildirildi.
     Festivalin düzenleyicileri arasında bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Orhan Sarıbal, bu yılki festivalde Şimdi özgürlük vakti ve Özgürlük emek ister sloganlarını tercih ettiklerini belirtti.
     Bursalıları 24 ülkeden 57 filmin yer alacağı festivale davet eden Sarıbal, 6 yıl boyunca olduğu gibi bu yıl da emekten yana söz söyleyen öyküleri ve direnişleri beyaz perdeye taşıyan organizasyon, yine Anadolunun dört bir yanını dolaşmakla kalmıyor, dünyanın pek çok ülkesinden benzer öyküleri Türkiye halkları ile buluşturuyor dedi.
     Festival, 2 Kasım Cuma günü saat 18.00de Nazım Hikmet Kültürevinde düzenlenecek kokteylin ardından Orçun Benlinin yönettiği Bu Son Olsun filminin gösterimiyle başlayacak ve 9 Kasım 2012 Cuma günü Ördekli Kültür Merkezinde yönetmen Özcan Alper söyleşisi ve Gelecek Uzun Sürer filminin gösterimiyle son bulacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER