7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası

7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası -Kayaklı Koşu serbest stilde Türkiye dünya üçüncüsü oldu -Türkiye Özel Sporcuları Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Olgun: -Yapılan yarışmada sporcumuz Ören, Türkiyede bir ilki gerçekl


ERZURUM (A.A) - Erzurumda düzenlenen 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonasında Kayaklı Koşu serbest sitilde Tacdin Ören dünya üçüncüsü oldu.
     Kandilli Kayak Merkezinde düzenlenen Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu serbest sitil müsabakalarına Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsveç, İtalya, Japonya, Rusya ve Polonyadan 19 erkek, 5 bayan toplam 24 sporcu katıldı.
     Çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporcular şöyle:
    
     Erkeklerde:
    
     1- Yuta Yamada (Japonya)
     2- Dabibor Havelka (Çek Cumhuriyeti)
     3- Tacdin Ören (Türkiye)
    
     Bayanlarda:
    
     1- Shchokino Elena (Rusya)
     2- Danuta Poznanska (Polonya)
     3- Cochet Nadia (Fransa)
    
     Türkiye Özel Sporcuları Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Olgun, yarışların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen INAS Dünya Kayak Şampiyonasının 7incisinin Erzurumda gerçekleştirildiğini belirtti.
     Olgun, dün seremonisi yapılan şampiyonanın bugün Kandilli Kayak Merkezinde başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Kuzey Disiplini serbest sitilde Türkiyenin sporcusu Tacdin Ören piste çıktı. Yapılan yarışta sporcumuz Ören, Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek dünya üçüncüsü oldu. Biz Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak bu yılı engelsiz yaşam ve spor yılı ilan ettik. Bu şampiyonayı yapmamızda bize desteği olan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Gençlik Bakanı Suat Kılıç, Federasyon başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
     Sporcu Ören de şampiyonanın ilk gününde üçüncülük elde ettiğini, yarın yapılacak olan kayaklı koşu klasik sitil yarışlarında birinci olmayı hedeflediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER