7 yıl sonra vücudundaki şarapnellerden kurtuluyor

7 yıl sonra vücudundaki şarapnellerden kurtuluyor -Mardinli gazi, vücudundaki şarapnel parçalarından 16. ameliyatta kurtulacak -Gazi Alökmen: Bu parçalardan kurtulacağım için çok mutluyum -Mardin Devlet Hastanesinde görevli


MARDİN (A.A) - İbrahim Sincar - Siirtte 7 yıl önce mayın patlamasında yaralanan Mardinli gazi Mehmet Şerif Alökmen, yıllardır vücudunda taşıdığı şarapnel parçalarından 16. ameliyatın sonunda kurtulacak.
     Gazi Mehmet Şerif Alökmen (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Haziran 2005 yılında Siirtin Pervari ilçesinde teröristlerce uzaktan kumandayla mayın patlatılması sonucu yaralandığını, ilk ameliyatının Diyarbakır Askeri Hastanesinde yapıldığını kaydetti.
     Diyarbakırda bir süre tedavi gördükten sonra Ankaraya sevk edildiğini anlatan Alökmen, Burada plastik cerrahi, ortopedi ameliyatı oldum. Ardından rehabilitasyon için TSKnın bakım ve rehabilitasyon merkezine gönderildim. Oradan da eve döndüm. Ondan sonra kolumdan sürekli ameliyatlar geçirdim. Mardin dışında yaklaşık 12 ameliyat geçirdim. Kulağımdan 3 defa ameliyat olmama rağmen iyileşemedim diye konuştu.
     Çok zor günler geçirdiğini ama umudunu yitirmediğini dile getiren Alökmen, şöyle konuştu:
     Mardin Devlet Hastanesinde tekrar ameliyat oldum. Doktorlar çok başarılı geçtiğini, kolumu daha iyi kullanabileceğimi ve estetik açıdan da daha iyi olacağını söyledi. Sırt kısmından koluma deri taşındı. Kas ve deri sırtımın sağ tarafından dirseğime taşındı. Bir de ayak tarafından bir parça alındı. Bir haftada 2 ameliyat oldum. İlk ameliyatım 7 saat sürdü. Ondan sonraki ameliyatım 2 saat sürdü. Kolumdaki şarapnel parçaları alındı ama bacaklarımda ve kalçamda daha parçalar duruyor. Bu parçalardan kurtulacağım için çok mutluyum.
    
     -Tayinimin Mardine çıkması konusunda yardım bekliyorum-
    
     Nusaybin ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğünde işçi olarak çalıştığını kaydeden Alökmen, Mardinde kız kardeşi ve annesiyle birlikte yaşadığını, her gün Nusaybine gidip gelmekte zorlandığını belirtti.
     Tayininin Mardine çıkması için destek beklediğini dile getiren Alökmen, şunları söyledi:
     Atandığım 2007 yılından bu yana her gün 120 kilometre yol yapıyorum. Yüzde 53 engelli olmama rağmen, her gün Mardine gelmek zorundayım. Babam vefat etti. Aileme ben bakıyorum. İşçi statüsünde çalıştığım için başka kuruma da tayinim çıkmıyor. Mardin merkezde de DSİye bağlı bir birim yok. Cumhurbaşkanlığına, İçişleri Bakanlığına ve Mardin Valiliğine, tayinimin Mardin merkeze çıkması için yazılı başvuruda bulundum. Onlar da işçi statüsünde çalışan birinin başka kuruma geçişinin olmayacağını söyledi. Geçici bir görev ile veyahut başka bir yöntemle tayinimin Mardine çıkmasını istiyorum. Bu konuda ilgililerden destek bekliyorum.
     Gazinin annesi Cemile Alökmen de oğlunun tayininin Mardine çıkmasını çok istediklerini belirterek, Çok üzülüyorum. Eğer imkan varsa buraya gelmesini istiyorum. Kaderdir, böyle bir kaza oldu. Kardeşi de her gün üzülüyor. İnşallah bu sefer iyi olur dedi.
    
     -Kalan parçaları da çıkaracağız
    
     Mardin Devlet Hastanesinde görevli Uzman Dr. Barış Yiğit, gazi Alökmenin vücudunun sağ tarafında şarapnel parçaları ve doku kaybı olduğunu belirterek, Kolunun arka tarafındaki kasın olmaması ve istediği gibi hareket ettirememesinden şikayetçiydi. Bu ameliyatın burada yapılabileceğini kendisine inandırdık. Kendisi de bize güvendi. Ameliyat gayet başarılı geçti dedi.
     Ameliyatta sırt bölgesinden alınan deriyi, kendi damarı ve siniri üzerinden sağ koluna transfer ettiklerini dile getiren Yiğit, şunları kaydetti:
     Bu şekilde kolunun arkasındaki kötü görüntü de ortadan kalktı. Rehabilitasyon döneminin ardından, sırt kasını, kol kasıymış gibi çalıştırabilecek. İnşallah kendisine hem görüntü hem de fonksiyon katacağız. Hastamızın ameliyatı sırasında, hala taş parçaları, şarapnel parçaları gibi bir sürü yabancı doku mevcuttu. Kolundaki şarapnel parçaları alındı. Gazimiz bacağında ve kalçasında bulunan parçalardan bir daha ki ameliyatta kurtulacak.
    
     -Gazilerin başka illere gitmesine gerek yok-
    
     Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Velit Alptekin de kentte tıbbi imkanların geliştiğini belirterek, gazilerin tedavi için uzak illere gitmesine gerek kalmadığını söyledi.
     Gazilerin Mardinde tedavi olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Alptekin, Gazilerimiz Ankara veya İstanbula gitmeden burada tedavi edilebiliyor. Biz bir aile olarak birbirimize kenetlenip yardımcı oluyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Hastane yönetimine de teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 7 yıl sonra vücudundaki şarapnellerden kurtuluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER