6 yaşındaki çocuğun rastgele açılan ateş

6 yaşındaki çocuğun rastgele açılan ateş sonucu ölmesi -İzmirde parkta oynarken rastgele açılan ateş sonucu Umut Ceylanın ölümüyle sonuçlanan davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu


İZMİR (A.A) - İzmirde parkta oynarken rastgele açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Umut Ceylanın ölümüyle sonuçlanan davaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, parkta oynadığı sırada rastgele açılan ateş sonucu vurulan Umut Ceylanın hayatını kaybettiğini, katil zanlısının polisin uzun uğraşıları sonucu yakalandığını hatırlattı.
     Davanın ilk duruşmasının yakında yapılacağını bildiren Bakan Şahin, "Aile bakanlığı olarak bu tip kamuoyunu ilgilendiren davalarda olduğu gibi Umutun davasına da müdahil olduk. Hukuk Müşavirliğimizin Umut Ceylanın ve diğer mağdurların ailelerinin yanında olması devletimizin bu konudaki kararlılığını gösteriyor" ifadelerine yer verdi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012 tarihinde rastgele açılan ateş sonucu beline isabet eden kurşunla ağır yaralanan Umut Ceylan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
     Yapılan balistik incelemede, uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık gibi 8 ayrı suç kaydı bulunan İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu Can Kayının olayın faili olduğu tespit edilmişti.
     Kayı, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde "müebbet hapis" cezası istemiyle açılan davada bu hafta hakim karşısına çıkacak.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 6 yaşındaki çocuğun rastgele açılan ateş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER