57 yıllık gazeteci mesleğini ailesine öğretti

57 yıllık gazeteci mesleğini ailesine öğretti -Çankırıda çıraklıktan gazete sahipliğine ulaşan 57 yıllık gazeteci Ali Kör, mesleğini oğluna, kızına, gelinine ve torununa öğretti -Ali Kör: -Bugün bile hala fotoğraf makinemi alıp habe


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda çıraklıktan gazete sahipliğine ulaşan 57 yıllık gazeteci Ali Kör, mesleğini oğluna, kızına, gelinine ve torununa öğretti.
     Ali Kör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulu bitirdikten sonra bir matbaada çıraklık yapmaya başladığını ifade ederek, matbaa çıraklığından, gazete dağıtıcılığına, muhabirlikten gazete sahipliğine kadar bu mesleğin her alanında çalışmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     İlk muhabirlik deneyimini 1955 yılında çıraklığa başladığı Demokrat Çankırı Gazetesinde yaşadığını belirten Kör, Mesleğe Sedat Simavinin hayatından etkilenerek başladım. Onun hayatını okudum ve ona özendim. Benim hayatım onunkiyle benzerlik içeriyordu. İlhamımı ondan alarak birçok gazetede çalıştıktan sonra, 1985de Bizim Çankırı Gazetesi isimli kendi gazetemi çıkardım diye konuştu.
    
     -Daktilodan bilgisayara uzanan bir gazetecilik-
    
     Kör, mesleğe başladığında, o günün şartlarında daktilo kullandıklarını anlatarak, bugün ise bilgisayarla gazetenin tasarımlarını yapabildiğini belirtti.
     Geçmiş yıllardaki enerjisinden bir şey kaybetmediğini vurgulayan Kör, Ben bu işin mutfağında yetişmiş biri olarak, mesleğimi çok seviyorum. Bugün bile hala fotoğraf makinemi alıp habere çıkabiliyorum. Meslek hayatımın heyecanını aynen taşıyabiliyorum. Muhabirlik bu mesleğin en güzel ve en eğlenceli tarafı şeklinde konuştu.
     Kör, gazetesinde oğluna, gelinine, kızına ve son olarak da torununa mesleği öğrettiğini dile getirerek, gazetesinin bugüne gelmesinde en önemli etkenin oğlu ve gelini olduğu söyledi.
     Torunu Alinin mesleğe heyecanla girdiğini ifade eden Kör, kurduğu gazetenin kendisinden sonra torunu tarafından işletilecek olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.
    
     -Mesleğin içerisinde doğmuş biri olarak gazeteciliği çok seviyorum-
    
     Ali Körün oğlu Hakan Kör de baba mesleğini yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, Mesleğin içerisinde doğmuş biri olarak gazeteciliği çok seviyorum. Bu mesleği oğlum da severek yapıyor. Mesleği kuşaktan kuşağa aktarmak da bizim için ayrı bir güzellik dedi.
     Gelin Zehra Kör ise evlendikten yıllar sonra gazetecilik mesleğini yapmaya başladığını dile getirerek, Mesleği daha çok kayınpederimden öğrendim. Gazeteciliği severek yapıyorum diye konuştu.
     Torun Ali Kör, mesleğe başlamasında dedesinin büyük emeğinin bulunduğunu vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu düşündüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Gökceoğlu-Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 57 yıllık gazeteci mesleğini ailesine öğretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER