5 ilde dolandırıcılık operasyonu

5 ilde dolandırıcılık operasyonu -Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, polislikten ihraç edildiği belirtilen suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı -Şüphelilerin sahte evraklarla haksız kazan


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce 5 ilde düzenlenen operasyonda, polislikten ihraç edildiği belirtilen suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
     Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce İzmitteki bir banka şubesinden sahte maaş bordrosuyla kredi çekmeye çalıştıkları iddiasıyla tutuklanan Mustafa A. ve Serkan Çnin ifadeleri doğrultusunda İsmail Ayı takibe aldı.
     Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin suç örgütü için sahte evrak düzenlediğini belirleyen ekipler, Kocaeli, Antalya, Bursa, Sakarya ve İstanbulda 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
     Operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Taner K. ile İsmail A, Levent T, Talat E, Yusuf Y, Cemil Ö, Selahattin B, İsmail H, Yüksel A, Levent B. ve Ahmet T. gözaltına alındı.
     Taner Knin polislikten ihraç edildiği, Sakaryanın Sapanca ilçesindeki evinde 2 çuval sahte evrakla çok sayıda plastik mühür ele geçirildiği bildirildi.
     Şüphelilerin sahte evraklarla haksız kazanç sağladıkları, kiraladıkları otomobilleri de sahte evraklarla sattıkları belirtildi.
     (SÇ-KY-NEC-KMK)
<< Önceki Haber 5 ilde dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER