5 Aralık Kadın Hakları Günü

5 Aralık Kadın Hakları Günü -AK Parti Ordu Milletvekili Şener, mesaj yayımladı


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Şener, mesajında, Türkiyenin dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk devletlerin başında geldiğini ifade etti.
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılından bugüne kadar kadınların, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve almaya da devam edeceğini vurgulayan Şener şunları kaydetti:
     Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asyadaki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransada 1944, İtalyada 1945, Yunanistanda 1952 ve İsviçrede ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bu vesileyle belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 5 Aralık Kadın Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER