49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında düzenlenen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi 2012 yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi 2012 yarışmasında dereceye giren filmler için ödül töreni yapıldı.
     Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezindeki gecede 12 ekibin yarıştığı kısa film yarışmasında ilk üçe giren film ekiplerine ödülleri verildi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, törende yaptığı konuşmada, en çok önem verdiği bölümün halkın da katıldığı bu bölüm olduğunu söyledi. Temel hedefinin Altın Portakal Film Festivalini sadece kırmızı halılarda sergilemek olmadığını ifade eden Akaydın, Amacımız bu festivali halkın sahiplendiği bir ürün haline dönüştürmek dedi.
     Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi yarışmasına rekor bir katılımın sağlandığını anlatan Akaydın, 12 grubun yarıştığını bildirdi. Hedeflerinden birinin de amatör gruplar arasından profesyoneller çıkarmak olduğunu dile getiren Akaydın, Amatör bir yarışmada bu kadar katılımın olması halk tarafından bu festivalin benimsendiğinin göstergesidir. Bu yarışmada 6 yaştan 90 yaşına kadar bir yaş yelpazesi olduğunu da öğrendim. Bu beni daha da memnun etti diye konuştu.
     Akaydın, etkinliğin sürdürülebilir olmasını diledi.
     Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık da çok kısa zamanda yoğun emekler verilerek güzel eserler ortaya konulduğunu söyledi. Antalyanın en önemli projelerinden birinin parçası oldukları için mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Arık, Sinema alanındaki olgunluğumuzu da bu proje sayesinde test ettik ifadelerini kulandı.
     Arık, yarışmanın 12 galibi bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Ödül alan filmler-
    
     Yarışmada, Göz yaşı, Avuçlarımdaki Mucize, Doğa Susarsa, Çiçek Kız, Kırmızı, Son, Çiçeğim Ben, H2O, Kum Saatindeki Ayna, Kurum, Sessiz Çığlık ve Yarın adlı filmler yer aldı.
     En iyi film ödülünün sahibi Sessiz Çığlık adlı film oldu. Müsemma adlı ekibe ödülleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, jüri üyesi ve sanatçı İlyas Salman tarafından verildi.
     En iyi ikinci film ödülü, Kırmızı filmine verildi. Kırmızı adlı ekibe ödülünü, jüri üyesi Günseli Akaydın ile AKSAV Başkanı Arif Bulut verdi.
     En iyi üçüncü film ödülü ise Kurum filmine verildi. Zahir adlı ekip, ödülünü jüri üyesi Akgün Keskinden aldı.
     Ödül merasiminin ardından Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesinde jüri üyeliği yapan ve görev alanlara plaket verildi ve toplu fotoğraf çektirildi.
    
     -İlyas Salman-
    
     İlyas Salman ödül töreninde yaptığı konuşmada, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin halkın festivali olduğunu vurgulayarak, Bir festival düşünün ki, söz gelimi altın ayısı oluyor, halkın ayısı olur mu, altın aslanı oluyor, halkın aslanı olur mu, halkın oskarı, halkın kozası diye bir şey duydunuz mu- Ama halkın portakalı diye bir şey var dedi.
     Sanat şöleninde politika yapmak istemediğini dile getiren Salman, ekmekten, suya kadar herşeyi politikanın belirlediğini ifade ederek, Politika yapmıyorum diyen yaşamıyor demektir diye konuştu.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının Antalya için bir nimet olduğunu söyleyen Salman, Akaydını Mecliste görmek istemediğini kaydetti. Salman, Çünkü orası bir çorba, aşure değil, aşure ile çorbayı karıştırmayalım, aşure 12 tadın örgütlenmişidir. Bu nedenle Akaydının bir sonraki dönemde de belediye başkanı olarak görmek istiyorum açıklamasında bulundu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER