49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivaline

49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivaline doğru -İranlı yönetmen Dariush Mehrjui, Altın Portakalda gösterilecek filmi The Orange Suiti temizlik işçileri ile birlikte izleyecek


ANTALYA (A.A) - İranlı yönetmen Dariush Mehrjuinin, 49. Uluslararası Altın Portakal Film FestivaliNDE gösterilecek The Orange Suit filmi, temizlik işçileri ile birlikte izleyeceği bildirildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, modern İran sinemasının başlatıcısı kabul edilen, The Cow filminin yönetmeni Dariush Mehrjuinin, 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline katılacağı belirtildi.
     Festivalde Mehrjuinin The Orange Suit filminin gösterileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Film, 49. Altın Portakalda Ustaların Gözünden bölümünde gösterilecek. Şehri temizleyerek ruhunu da arındırmaya çalışan ünlü bir fotoğrafçının eğlenceli öyküsünü anlatan The Orange Suit in galasına katılacak olan Dariush Mehrjui, filmi Antalya Büyükşehir Belediyesinin turuncu giysili temizlik işçileriyle birlikte izleyecek. Mehrjui,festival programı kapsamında Ustalardan Sinema Dersleri başlığı altında Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelecek.
    
     -The Orange Suitin Türkiye prömiyeri-
    
     Film, profesyonel magazin fotoğrafçısı Hamed Abanın okuduğu Feng Shui ile ilgili kitaptan etkilenip çevresinin temizliğine ve korumasına önem veren biri haline gelmesini ve belediyenin temizlik görevlileri arasına katılmasını konu ediniyor.
     Mehrjuinin, senaryosunu eşi Vahideh Mohammadifar ile birlikte yazdığı filmin başrollerini, 2012 Karlovy Film Festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülüne değer görülen Mehrjuinin Leila filmi ile yıldızı parlayan Leila Hatami ve Türk izleyicisinin Bahman Ghobadinin Kimse İran Kedilerini Bilmiyor adlı filminden tanıdığı Hamed Behdad paylaşıyor.
     Fajr Film Festivalinde En İyi Kurgu ve Jüri Özel Ödülü alan film, Osians Cinefan Film Festivalinde de ilgiyle karşılandı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Altın Portakal Film Festivaline Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER