49. Kütüphane Haftası

49. Kütüphane Haftası -Vali Tepe: İnsanlarımız eğer kütüphaneye normal bir internet kafeye gider gibi gidemiyorsa o zaman bir sorun başlamış demektir.


KARS (A.A) - Karsta 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
     İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Eyüp Tepe, kütüphanenin vatandaşlara hizmet vermek üzere yeniden düzenlendiğini ifade ederek, çocuk kütüphanesinin de tamamlandığını kaydetti.
     Yut dışında bulunduğu süre içinde kütüphaneleri ve kütüphanelerin çalışma düzenini görme imkanı bulduğuna değinen Tepe, şunları kaydetti:
     Biz son süreçte biraz kütüphanelere vatandaşlarımızı maalesef küstürdük gibi bir durum oldu. Bana göre bir fetret dönemi gibi bir dönem yaşadık. Kütüphaneler ihtiyaç mı değil mi diye acabalar başladı. Bu fetret dönemini doğrusu yavaş yavaş atlattığımızı görüyorum. Kitap ve kütüphane hayatımızın bir yerinde olması lazım. İnsanlarımız eğer kütüphaneye normal bir internet kafeye gider gibi gidemiyorsa o zaman bir sorun başlamış demektir.
     Yurt dışında kütüphanelerin 7 gün 24 saat hizmet verdiğine dikkati çeken Tepe, kütüphaneye gidildiği zaman internetten de istifade edilebileceğini dile getirerek, İnşallah kütüphaneleri hayatımızın merkezinde bir konumda tutmaya başlıyoruz dedi.
     Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da kütüphanelerin bilgi evleri olduğunu belirterek, kütüphanelerin hiç bir ayrım gözetmeden herkese bilginin verildiği yerler olduğunu ifade etti.
     Vali Tepe, konuşmasının ardından 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim etti.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay da, Tepeye müze kart hediye etti.
     Tepe ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra çocuk kütüphanesini hizmete açarak kitapları inceledi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 49. Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER