49. Kütüphane Haftası Kemerde kutlandı

49. Kütüphane Haftası Kemerde kutlandı


ANTALYA (A.A) - Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, insanın her zaman bilgiye, öğrenmeye muhtaç olduğunu söyledi.
     49. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kemer Hilmiye Serin İlçe Halk Kütüphanesinde tören düzenlendi. Kaymakam Bulacak, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın insanı geliştiren, ilerleten, insana çok şeyler katan bir faaliyet olduğunu anlatarak, Sadece kütüphane haftalarında gelip kitap okumamalıyız. Her gün kitap, gazete okumalıyız. Böylece okumamız daha iyi olacak dedi.
     İnsanın bir şeyleri öğrenmeden başarılı olamayacağına işaret eden Bulacak, insanın okumazsa yeni, güzel şeyler yapmakta zorlanacağını kaydetti.
     Kütüphanelerin bilginin toplandığı yerler olduğunu dile getiren Bulacak, Büyük işler başarmış insanların hayatlarını anlatan kitaplar var. Mesela Mustafa Kemal Atatürk. Kütüphanelerde Atatürkün hayatını anlatan kitapları okuduğumuzda onunla konuşuyormuş gibi oluyoruz. İnsan her zaman bilgiye, öğrenmeye muhtaçtır diye konuştu.
     Törenin ardından Bulacak ve beraberindekiler, kütüphanedeki kitap sergisini gezerek öğrencilerle sohbet etti, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoyun Safahat kitabını okumalarını tavsiye etti.
     Törene Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Vergi Dairesi Müdürü Ümit Özdemir, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ile davetliler ve öğrenciler de katıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Kütüphane Haftası Kemerde kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER