4. Halkoyunları Şenliği

4. Halkoyunları Şenliği -Başkentteki 18 Hanımlar Lokalinin üyesi kadınlar 4. Halkoyunları Şenliği kapsamında farklı yörelere ait halk oyunlarını sahneye taşıdı


ANKARA (A.A) - Başkentteki Hanımlar Lokali üyesi kadınlar, 4. Halkoyunları Şenliğinde farklı yörelere ait halk oyunlarını sahneye taşıdı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesince başkentin merkez ve ilçelerindeki 18 Hanımlar Lokalinden oluşturulan halkoyunu ekipleri, 4. Halkoyunları Şenliği kapsamında bir araya geldi.
     Gençlik Parkı Kültür Merkezindeki şenlikte, genç yaşlı çok sayıda kadın, Giresundan Boluya, Artvinden Vana, Siirtten Mardine, Kırklareliden Karsa Türkiyenin 18 iline ait halk oyunlarını sahneye koydu.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, kadınların bu oyunları oynarken gençliklerinde yapamadıkları halk oyunlarını öğrenmenin zevkini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Kadınların yaş sınırını 20 ile 60ın üzerinde değiştiğini aktaran Okuroğlu, Kadınları ev hanımlığından alıp sosyal hayata entegre etmek bizim için çok önemli. Burada kimliklerini buluyorlar dedi.
     Lokalleri kadınların dünyayla buluşma noktası olarak düşündüklerini kaydeden Okuroğlu, kadınların orada spor yaptıkları için bedenlerinin dinamik olduğunu ve bu nedenle halk oyunlarında ilerleyen yaşlarına rağmen zorlanmadıklarını belirtti.
     Şenliğe Pursaklardan katılan ve Antalya Yöresi oynayan 49 yaşındaki ev hanımı Hülya Ertürk de birkaç yıldır lokallerde spor faaliyetlerine katıldığını ve halk oyunları ekibinin kurulacağını öğrenince de katıldığını söyledi.
     Ertürk, kızlarının, eşinin ve komşularının kendisini izlemeye geldiğini, bundan gurur duyduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber 4. Halkoyunları Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER