4 Aralık Dünya Madenciler Günü

4 Aralık Dünya Madenciler Günü -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Zor ve meşakkatli mesleği yapan madencilerimiz, geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, zor ve meşakkatli mesleği yapan madencilerin, geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştığını bildirdi.
     Kinay, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, madencilerin, dünyanın en zor ve meşakkatli mesleğini yaptığını belirtti.
     Madencilerin, insanların ihtiyacı olan türlü cevherleri gün ışığına çıkararak, insanlığın ve ülkenin hizmetine sunduğunu ifade eden Kinay, şunları kaydetti:
     Bu zor ve meşakkatli mesleği yapan madencilerimiz, geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar. AK Parti iktidarı olarak bir taraftan kamunun işlettiği bölümlerin üretimini artırmak, diğer taraftan da özel sektör eliyle illerimizdeki maden kömürünü ülke ekonomisine kazandırmak ve açılmakta olan yeni kuyularda binlerce madenciye iş vererek, ülkemizin enerji açığı sorununun çözümüne katkı sağlamak için çalışmaktayız. Nitekim doğal kaynaklarımız tüm insanlığın olduğu gibi ülkemizin de temel ihtiyaçlarındandır. Bu meyanda durumun farkında olarak üzerimize düşen çalışmaları yılmadan devam ettirme gayreti içinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle kendilerine ithaf edilen bu günün tüm madenci kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER