35 yıldır aralıksız muhtar

35 yıldır aralıksız muhtar


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun İnebolu ilçesi Aşağı Hatıpbağı mahallesinde 35 yıldır aralıksız muhtarlık yapan Nevzat Karahan (65), gelecek dönem yine aday olacağını söyledi.
     Muhtar Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede en uzun süre görev yapan muhtarlar arasında olduğu belirterek, 35 yıldır yaptığı bu görevi bırakmayı hiç düşünmediğini söyledi.
     Karahan, İlk göreve, 1977 yılında 32 yaşımda seçildim. Aşağı Hatıpbağı mahallesinde aralıksız 35 yıldır görev yapıyorum. Şu anda ilçede en uzun süre görev yapan muhtarım. 35 yıl muhtarlık görevi yapmamı, mahalle sakinlerine borçluyum ifadesini kullandı.
     Mahalle sakinleri tarafından çok sevildiğini belirten Karahan, son muhtarlık seçimlerinde de diğer adayların hepsine fark attığını ve bunun kendisine gurur verdiğini dile getirdi.
     Muhtarlık görevini uzun yıllardır sürdürmenin sırlarını da paylaşan Karahan, muhtarın resmi işler dışında vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.
     Mahalle sakinlerinin karşılarında samimi, içten güvenebilecek bir muhtar bulduklarında hiç çekinmeden her türlü dertlerini anlattıklarını kaydeden Karahan, Maddi manevi her türlü imkanla halkın sorunlarını çözmeye çalışıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de yine aday olacağım diye konuştu.
     Mahalle sakinlerinden Kemal Başoğlu ise Mahalleli olarak muhtarımızı çok seviyoruz. Kendisi hiç kimseyi incitmez, asla da ayrım yapmaz. Cenazesi olana koşar, düğünü olana yardımcı olur, fakir ve yoksullara yardım etmeyi çok sever. Ayrıca cumartesi pazar demez herkesin işini görür ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 35 yıldır aralıksız muhtar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER